REKLAMI GEÇ

Gaziler Günü kutlandı

Gaziler Günü kutlandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk’e “Mareşallik” rütbesi ile “Gazilik” unvanı verilmesinin 95’inci yıldönümü Gaziler Günü olarak kutlandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Eylül 2016 Pazartesi, 15:49

Valilik önündeki törene Vali Ahmet Altıparmak, 11. Komando Tugay Komutanı Topçu Kurmay Albay Gültekin Yaralı, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yıldız, Muharip Gaziler Derneği Denizli Şube Başkanı Hamdi Helvacılar, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Denizli Şube Başkanı Mustafa Işık, askeri ve mülki erkan ile gaziler ve yakınları katıldı.

gaziler_gunu_kutlandi-ic

Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı ile devam eden törende, Muharip Gaziler Derneği Denizli Şube Başkanı Hamdi Helvacılar, günün önemini dile getiren bir konuşma yaptı. Tören, şiirlerin okunmasıyla sona erdi.gaziler_gunu_kutlandi-iccc

Vali Ahmet Altıparmak ve protokol üyeleri, buradaki törenin ardından Muharip Gaziler Derneği’ni ziyaret ederek gazi ve gazi yakınlarının gününü kutladı. Muharip Gaziler Derneği’ndeki etkinlikte, Denizli Belediyesi Mehter takımı gösteri sundu. Marşlara eşlik eden 8 yaşındaki Ecrin Nur Şentürk yanına çağıran Vali Altıparmak, kendisini kutladı.

gaziler_gunu_kutlandi-icc

Protokol üyeleri son olarak Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’ni ziyaret etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı