REKLAMI GEÇ

Halk Eğitim Merkezi atölyesinde depremzedeler için giysi üretiliyor

Halk Eğitim Merkezi atölyesinde depremzedeler için giysi üretiliyor

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki depremlerin ardından Denizli’deki Halk Eğitim Merkezlerinde üretilen giysiler depremzede vatandaşlara gönderiliyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Mart 2023 Pazartesi, 13:24

Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı halk eğitimi merkezleri, “Asrın felaketi” olarak nitelenen depremlerden etkilenenler için ilk günden beri yaptıkları üretimlerle depremden etkilenenlere destek oluyor.

Merkezlerde görevli idareci, öğretmen, usta öğretici ve kursiyerler, deprem bölgesi için öncelikli ihtiyaçları üreterek gönderiyor.

Atölyelerden şimdiye kadar, 2.280 uyku tulumu, 8.673 atkı-eldiven-şal-bere, 756 battaniye, 2.755 polar giysi, 578 yorgan ve nevresim, 20.750 ultrasonik maske, 764 havlu, 1.768 iç çamaşırı, 1.200 çorap, 3.348 eşofman ve pijama takımı üretilerek Denizli Valiliği ve AFAD koordinesinde deprem bölgesine gönderildi.

Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, AA muhabirine, halk eğitim merkezlerinde depremzedeler için üretimin sürdüğünü belirterek, “6 Şubat’ta ülkemizde gerçekleşen afetten sonra Milli Eğitim Bakanlığı olarak hızlı bir aksiyon aldık. Bu anlamda halk eğitim merkezlerimiz, meslek liselerimiz ve sahada üretim yapabilecek tüm kapasitemizi aktif hale getirdik. Şu an bulunduğumuz Pamukkale Halk Eğitim Merkezi’ndeki hanım efendiler, yöneticilerimiz ve gönüllülerimiz deprem bölgesindeki vatandaşlarımıza yönelik hızlı bir şekilde uyku tulumu, bere, iç kıyafet, polar, mont, kaban, ceket gibi onlarca ürünü burada üretiyorlar.” dedi.

Üretilen ürünlere anne eli değdiğini, kalitelerinin de oldukça yüksek olduğunu anlatan Ekici, “Hanım efendilerin bir ifadesi var, ‘Onlar orada ısınmadan biz bu üretimi durdurmayacağız’ diyorlar. Bu da bizim için çok anlamlı bir ifade. Bir işe anne eli değdiği zaman çok bambaşka oluyor. Burada üretilen ürünleri de gördüğümde mağazalarda satılan ürünlerden hiç bir farkının olmadığını gördük. Çünkü annelerimiz bu işe gönüllerini koymuşlar. İnşallah Rabbim böyle bir afeti bir daha ülkemiz ve insanlığa vermesin. Denizli olarak bize verilen tüm görevleri layıkıyla en üst düzeyde yaparız.” şeklinde konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı