REKLAMI GEÇ

Denizli’de bornoz şov

Denizli’de bornoz şov

Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği’nin (DETGİS) girişimiyle bu yıl altıncısı düzenlenen Dünya, Türk Havlu ve Bornoz Günü etkinlikleri devam ediyor. Vali, belediye başkanı, ünlü işadamları, sanatçılar bornoz giyip, kortej yürüyüşüne katıldı. Sanatçı Deniz Akkaya’ya özel üretim bornoz hediye edildi. Yüzlerce vatandaş bornozla yürüyen protokol üyeleri ve sanatçıları meraklı gözlerle izledi. Keremcem ve Deniz Akkaya büyük ilgi gördü.

Ferah Işık / DENİZLİHABER / 25 Mart 2017 Cumartesi, 17:21

DETGİS’in düzenlediği ve çok sayıda sivil toplum örgütü ile Büyükşehir Belediyesi’nin desteklediği Dünya, Türk Havlu ve Bornoz Günü kutlamaları önce İstanbul, geçtiğimiz hafta Babadağ’da yapıldıktan sonra kent merkezinde kortej düzenlendi. Kortej yürüyüşünden önce Ticaret Odası önünde tören düzenlendi.

“İLK TOHUM BU TOPRAKLARDA ATILDI”
Vali Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Hüseyin Öztürk, Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Denizli, İstanbul, Bursa ve Gaziantep’ten çok sayıda işadamının katıldığı törende açılış konuşmasını DETGİS Başkanı Mustafa Koltuksuz yaptı.

Koltuksuz, “Batı’nın bugün temsil ettiği değerlerin ilk tohumları su topraklarda atılmıştır. Tıpkı, dünyanın kullandığı havlu ve bornoz gibi. Hedefimiz gelecekte festivalimizi modanın başkentlerinde düzenlemek ve dünyaya açılmak” dedi.

Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Hüseyin Öztürk ise moda, markalaşma ve kaliteli üretim konusuna değindi, “Kaliteli üretim önemli ama markalaşmak ve ürettiğin kaliteli ürünü ihraç etmekte son derece önemli. Ayrıca, tekstil sektöründe daha örgütlü olmamız gerekiyor. Türk tekstili ne kadar örgütlü olursa, dünya pazarında o kadar büyük iş yapar” diye konuştu.

“DÜNYA DÖNDÜKÇE TEKSTİL OLACAK”
Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli’de Ahi Sinan kültürüyle devam eden ticaret hayatının uluslar arası alanda da başarıyla yürütüldüğünü söyledi.

Başkan Zolan, “Bu topraklarda 4 bin 500 yıldır tekstil üretiliyor. Dünya döndükçe bu topraklarda tekstil üretilmeye ve var olmaya devam edecek” diye konuştu.

“DENİZLİ’YE BÜYÜK BİR AVM YAPILMALIDIR”
Vali Ahmet Altıparmak ise, Denizli’nin dünyaya havlu ve bornoz üretimi ve ihracatında dünyada söz sahibi olduğunu söyleyerek, “Denizli’nin önemli bir de eksikliği var. Bu kadar havlu, bornoz üretiliyor ama kentte havlu ve bornoz ürünleri başta olmak üzere ev tekstil ürünlerinin satıldığı büyük bir alışveriş merkezi yok. Bu konuda bir alan yaratmalıyız. Zira İstanbul, Ankara, Antalya, İzmir karayolu bu kentten geçiyor. Yerli ve yabancı turistlere hitap edebilecek büyük bir AVM’yi büyük bir alanda kurmalıyız” diye konuştu.

ÜNLÜ SANATÇILAR KORTEJ DE YER ALDI
Kortej yürüyüşü Ticaret Odası’nın önünden Büyükşehir Belediye Binası önüne kadar sürdü. Kortej yürüyüşü esnasında renkli görüntüler yaşandı.

Başta protokol üyeleri, tanınmış işadamları ve sanatçıları bornozla gören vatandaşlar bol bol fotoğraf ve video çekimleri yaptı, meraklı gözler izledi. Sanatçılar Deniz Akkaya ile Keremcem, üstü açık klasik otomobilde kortej yürüyüşüne eşlik etti.

Sanatçılar bol bol selfi yaptı, vatandaşlarla fotoğraf çektirdi. Büyükşehir Belediyesi önünde halk oyunları ekiplerinin oyunlarının ardından kutlamalar sona erdi.

DENİZ AKKAYA’YA ÖZEL BORNOZ
Sanatçı Akkaya için suyu saniyeler içinde çeken özel bir bornoz üretildiği ve hediye edildiği öğrenildi. Akkaya, Ege pamuğundan özel üretim bornoz ile kortejdeki yerini aldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı