REKLAMI GEÇ

Hayvanları Koruma Günü’nde, dikkat çeken tepki

Hayvanları Koruma Günü’nde, dikkat çeken tepki

Hayvanları Koruma Günü’nde, hayvanseverlerden dikkat çeken tepki. Denizli Hayvanları Koruma Derneği Başkan Yardımcısı Simge Aydoğan, Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde ciddi sıkıntılar yaşandığını belirtti, röntgen ve kan sayım cihazlarının çalışmadığını, bu nedenle bir çok operasyonu özel kliniklerde yaptırmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Ekim 2019 Cuma, 10:00

Yaşamlarının önemli bir bölümünü sokak hayvanlarına ayırdıklarını ve sokakta yaşayan canlara yardım etmek için mücadelede verdiklerini belirten Simge Aydoğan, Türkiye’ye örnek gösterilen Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yaşanan sorunların sokak hayvanlarını zor durumda bıraktığını ifade etti.

Merkezdeki röntgen ve kan sayım cihazlarının çalışmadığını belirten Simge Aydoğan, bu nedenle de kırık operasyonlarının yapılamadığını belirtti.

Simge Aydoğan, “Özellikle kazalar nedeniyle vücutlarında kırıklar oluşan sokak hayvanları Türkiye’ye örnek gösterilen bu merkezde tedavi edilemiyor. Sokaktaki canlarımızı ölüme terk etmemek ve merkezdeki görevlilerin önerdikleri uzuvların kesilmesi yöntemini istemediğimiz için, bu canları özel kliniklerde tedavi ettiriyoruz” dedi.

Dernek olarak bağışlarla ayakta durmaya çalıştıklarını vurgulayan Simge Aydoğan, “Masrafları kendi cebimizden karşılamak zorunda kalıyoruz. Bu da hayvanseverleri maddi olarak çok yoruyor. Belediyenin yapması gerekenleri, onların sorumluluğunda olan sokak hayvanlarının röntgen ve ameliyat masraflarını dernek olarak biz karşılamak zorunda kalıyoruz” diye konuştu.

Yeni yapılan ve Türkiye’de örnek gösterilen merkezin bu konularda eksik kaldığını, sıkıntıların defalarca dile getirmelerine rağmen hala çözüm bulunamadığını anlatan Simge Aydoğan, “Bu sorunun bir an önce çözüme kavuşturulması gerekiyor. 5199 sayılı kanun gereği, yerel yönetimlerin sokak hayvanlarına bu imkanları sunması gerekiyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı