REKLAMI GEÇ

Hız sınırlarının yükseltilmesini istedi

Türkiye Kazaları Önleme Derneği Denizli Şube Başkanı Hasan Kayıhan, kazaların azaltılması için Askeri Saha Geçiş Yolu’ndaki hız sınırının yükseltilmesini ve sınırı aşanlara anında ceza kesilmesini, ayrıca bölünmüş yollardaki hız sınırlarının da yükseltilmesini istedi.

/ DENİZLİHABER / 1 Ocak 2008 Salı, 01:00

Vali Hasan Canpolat’ı makamında ziyaret eden Türkiye Kazaları Önleme Derneği Denizli Şube Başkanı Hasan Kayıhan, kazaların önlenmesi için bazı önerileri olduğunu söyledi. Kayıhan’ın önerileri ise hız sınırlarının azaltılmasına değil yükseltilmesine yönelikti. Vali Canpolat’a önerilerini sıralayan Kayıhan, “Dernek olarak kazaların azaltılması konusunda bazı önerilerimiz var. Örneğin Çamlık’ta bulunan askeri geçiş yolunda hız sınırı < ?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />50 kilometre ama hiç kimse bu sınırlamaya riayet etmiyor. Buradaki hız sınırının 70 kilometreye çıkartılması ve bu hız sınırını aşana da anında ceza uygulanması yönünde bir önerimiz var. Bununla birlikte bölünmüş yollardaki hız sınırının da 110 kilometreye çıkartılması yönünde önerilerimiz de var. Geliş gidişli yollarda hız sınırı elbette 90 kilometre olmalı ama bölünmüş yollarda bu hız sınırının 110 kilometreye çıkartılmasını faydalı görüyoruz. Dernek olarak bütün amacımız trafik kazalarının azaltılması” dedi.

Yollara sabit radar ve kamera sistemi yerleştirilecek

Vali Hasan Canpolat, Türkiye’de trafik kazalarının azaltılmasının yalnızca cezai yaptırımlarla mümkün olmadığını, eğitimin de önemli bir faktör olduğunun altını çizdi. Vali Hasan Canpolat, Denizli’de yine Türkiye’de bir ilki gerçekleştireceklerini belirtti. Canpolat, “Önümüzdeki yıl Türkiye’de ilk defa sabit radar ve kamera sistemlerini yollara koymak istiyoruz. Bunun dünyada örnekleri var. Kameralar sayesinde trafik daha iyi denetlenmiş olacak. Ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyor, derneğinizin çalışmalarında başarılar diliyorum” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı