REKLAMI GEÇ

Karayolları işçileri maaşlarını aldı, işbaşı yaptı

Karayolları işçileri maaşlarını aldı, işbaşı yaptı

Maaşlarının ödenmemesini gerekçe göstererek 27 Ocak sabahı iş bırakma eylemi yapan Karayolları işçileri, ödenmeyen maaşlarının önemli bir bölümünü aldı. Ödeme ile birlikte iş bırakma eylemi de sona erdi, işçiler mesailerine döndü.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Ocak 2020 Salı, 18:49

Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü olan 27. Şube Şefliği önünde dün 50 işçi iş bırakma eylemi yapmıştı. 3 aydır maaşlarının ödenmediğini öne süren işçiler, ayakta kalmalarının imkansız hale geldiğini belirterek, haklarını istemişti.

İşçilerin iş bırakma eyleminin ardından Türk-İş’e bağlı Yol-İş sendikası harekete geçerek örgütlü olmamasına rağmen firma yetkilileri ve işçiler arasında köprü oldu. Yol-İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Coşkun İz ve sendika yetkilileri Karayolları 2. Bölge Müdürü Yakup Dost ile görüşme yaparak, önemli yol aldı.

Müteahhit firmanın 28 Ocak günü bir kısım ödeme yapmasına aracı olan sendika yetkilileri aynı zamanda taşeron olarak çalışan işçilerin kadrolu olması için görüşmeleri sürdürdüklerini belirtti.

Şube Başkanı Coşkun İz, “Bugün bölge müdürümüz ile görüşme sağladık. Denkyol firması bugün işçilerimizin içeride kalan maaşlarını temin etti. İşçilerimiz zaten 2020 TL gibi komik bir rakama çalışıyor ancak bunu bile ödeyemiyorlar. Bizim bir diğer amacımız da yıllardır burada taşeron olarak çalışan işçilerimizin kadroya alınması. Bunun için de görüşmelerimizi sağlıyoruz” dedi.

Maaşlarının ödenmesi üzerine işçiler eylemlerini sona erdirerek, öğlen saatinde vardiyaya geri döndüler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı