REKLAMI GEÇ

Kulp Belediyesi’ne Denizlili kayyum Mustafa Gözlet atandı

Kulp Belediyesi’ne Denizlili kayyum Mustafa Gözlet atandı

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde 7 kişinin terör saldırısı nedeniyle şehit olmasının ardından başlatılan soruşturma kapsamında Kulp Belediye Başkanı Mehmet Emin Taş tutuklandı. Tutuklanan Taş’ın yerine Denizlili kaymakam Mustafa Gözlet kayyum olarak atandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Eylül 2019 Salı, 10:31

Diyarbakır’ın Kulp ilçesindeki 7 kişinin şehit olduğu terör saldırısıyla ilgili HDP’li Kulp Belediye Başkanı Mehmet Fatih Taş’ın da aralarında yer aldığı 5 kişi tutuklanmasının ardından, Kulp Belediye Başkanlığı için Kaymakam Mustafa Gözlet kayyum olarak görevlendirildi.

MUSTAFA GÖZLET KİMDİR?
Mustafa Gözlet 26 Şubat 1986 tarihinde Güney’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Denizli’de tamamladı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünü 2008 yılında tamamladıktan sonra Sanayi ve Ticaret Bakanlığı bünyesinde stajyer kontrolör olarak görev yaptı. 22 Kasım 2010 tarihinde 99. Dönem Muğla Kaymakam adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine girdi.

Sırasıyla Mersin’in Çamlıyayla, Isparta’nın Yenişarbademli ve Adana’nın Pozantı İlçelerinde Kaymakam vekilliği görevlerinde bulundu. İngiltere’de yurtdışı stajını tamamlayan Gözlet, bu bir yıllık süre içerisinde Essex Üniversitesinde Politika alanında yüksek lisans yaptı. 99. Dönem Kaymakamlık Kursunu üstün başarılı olarak tamamlayan Gözlet, Yeşilhisar, Dikmen ve Sivaslı Kaymakamlıklarının ardından 7 Ağustos 2019 tarih ve 2019/268 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile Kulp Kaymakamlığı’na atandı. Gözlet, okul öncesi öğretmeni Elif Gözlet ile evli olup 2 çocuk sahibidir.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı