REKLAMI GEÇ

Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışması yapıldı

Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışması yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın “Gençliğe Değer” projesi kapsamında Türkiye’nin her ilinde eş zamanlı olarak düzenlenen Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışması, Denizli’de Cedide Abalıoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde yapıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Aralık 2018 Salı, 11:02

17-27 yaş aralığındaki 191 üniversite öğrencisinin ter döktüğü umre ödüllü sınav ilk kez yapıldı. İl Müftü Vekili Hasan Hüseyin Ortanca, sınavdaki amacın öğrencileri Peygamber Efendimiz (sav) ile buluşturmak olduğunu söyledi.

Sınava katılımın kendilerini sevindirdiğini de dile getiren Ortanca, “Diyanet İşleri Başkanlığımızın ‘Gençliğe Değer’ projesi çerçevesinde Mevlid-i Nebi Haftası etkinlileri kapsamında 81 ilimizde üniversite öğrencilerimize yönelik ‘Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışması’ düzenlemektedir. Sınava giren üniversite öğrencilerimiz üç kitaptan sorumlu tutularak, Başkanlığımız tarafından hazırlanan seksen soru, doksan dakikalık zaman diliminde cevaplanması istendi. Erkekler ve bayanlar ayrı kategori olmak üzere il birincileri Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından umre ile ödüllendirilecektir” dedi.

Diğer taraftan il birincisi olan arkadaşların dışında il müftülüğü tarafından da 28 öğerencinin umreye gönderileceğini dile getiren Ortanca, “Böylece bu sınava giren toplam 30 öğrencimiz umreye ödülüne hak kazanacaktır” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı