REKLAMI GEÇ

Mısır’daki gözaltılara Denizli’den tepki

Mısır’daki gözaltılara Denizli’den tepki

Anadolu Ajansı (AA) Mısır Ofisi’nde 4 çalışanın gözaltına alınmasına Denizli’den tepki. Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, Mısır’ın, gazete çalışanlarını serbest bırakmasını ve Türkiye’den özür dilemesini beklediklerini kaydetti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Ocak 2020 Perşembe, 18:57

DENİZLİ (AA)
AA’nın Mısır ofisindeki 4 çalışanın gözaltına alınmasıyla ilgili açıklama yapan Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, olay nedeniyle AA Genel Müdürü Şenol Kazancı ile personeline geçmiş olsun dileklerini iletti.

Mısır polisinin, AA Kahire Ofisi’ne düzenlediği baskın ve sonrasında yaşananları kınayan Erdoğan, “1’i Türk vatandaşı 4 Anadolu Ajansı çalışanının hiçbir gerekçe ileri sürülmeden gözaltına alınması, uluslararası hukuka ve nezakete sığmayan, ayıpladığımız bir davranıştır. Yapılan, vicdanen ve insani olarak da hoş görülebilecek bir durum değildir. Mısır’ın, bu yanlışından dönmesini ümit ediyoruz. Ajans çalışanlarının serbest bırakılmasını ve Türkiye’den özür dilenmesini bekliyoruz. Devletimizin gözü kulağı niteliğindeki, köklü bir geçmişi bulunan Anadolu Ajansımız ile çalışanlarının yanındayız” dedi.

TEFENLİLİ: “BİR AN ÖNCE SERBEST BIRAKILMALI”
Denizli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tefenlili de AA’nın Mısır ofisindeki 4 çalışanın gözaltına alınmasını kınadı.

Tefenlili, Anadolu Ajansı çalışanlarının bir an önce serbest bırakılmasını ve Türkiye’den özür dilenmesini beklediklerini bildirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı