REKLAMI GEÇ

Mümessiller şikayetçi

Mümessiller şikayetçi

Türkiye Mümessil Dayanışma Derneği Genel Başkan Yardımcısı Harun Ökek, sektör çalışanları için getirilen sertifika zorunluluğu eleştirdi. Ökek, doktor ve eczacılara yıllar süren eğitimlerle verilen aynı eğitimlerin mümessillere 3 ay gibi kısa bir sürede verilmek istenmesinin “insafsızlık” olarak nitelendirdi.

/ DENİZLİHABER / 14 Nisan 2014 Pazartesi, 14:12

Türkiye Mümessil Dayanışma Derneği Denizli Şubesi üyeleri, 14 Nisan Tıbbı Mümessiller Günü dolayısıyla Pamukkale Kaymakamlığı önünde bulunan Atatürk Anıtına çelenk koydu ve saygı duruşunda bulundu.

İstiklal Marşı’nın ardından açıklamada bulunan Türkiye Mümessil Dayanışma Derneği Genel Başkan Yardımcısı Harun Ökek, mümessillerin çalışma şartlarının zorluklarını dile getirdi. Ökek, “Sektörde yaşanan bu olumsuzluklar ilaç firmalarının organizasyon yapılarında hemen her yıl yapılanmaya gitmesine neden oluyor. Son 5 yıldır bu sebeplerden dolayı 5 bin meslektaşımız işsiz kalmıştır. Böylesine eğitimli, birikimli ve donanımlı iş gücünün işsiz kalması sektör adına üzüntü verici bir olaydır. Bu yaşanan olaylar yüzünden son 2 yıldır mümessiller olarak gerek sosyal medya gerekse diğer iletişim kanalları ile örgütlenme aşamasına geçtik. Geçen ayın 19’unda da derneğimizi kurduk” dedi.

“10 YILLIK EĞİTİM 3 AYDA VERİLİYOR”

Sektör çalışanlarına adil olmayan şartlarda sertifika zorunluluğunun getirildiğini belirten Ökek, “Tıbbi mümessiller mesleğinde bilgili kişilerdir. Bizler eğitim ya da sertifikaya karşı değiliz fakat son derece zor ve karmaşık bir içerikle donatılmış bu eğitim formatı bizlere lüzumsuz bir şekilde dayatılmaktadır. Bizler zaten çalıştığımız firmalarda her türlü medikal ve pazarlama eğitimleri alıyoruz ve bu eğitimler sürekli güncelleniyor. Ancak devletimizin bizlere reva gördüğü sertifikasyon eğitim sürecinde bizlerden hiçbir zaman kullanamayacağımız bilgilere sahip olmamız bekleniyor. Adeta bir doktor veya eczacı gibi onların bilgilerini 3 ay gibi kısa bir sürede edinmemiz isteniyor. Doktor ya da eczacı bilgi birikimini 10 yıl eğitim gördüğü zaman ediniyor. Bizden ise bu 10 yıllı eğitimi 3 ayda almamız isteniyor. Bu bilgiler ışığında bize dayatılan 70 geçer notunun 50’ye düşürülmesini istiyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı