REKLAMI GEÇ

Öğrencilere nanobilim kariyer fırsatı

Öğrencilere nanobilim kariyer fırsatı

Pamukkale Üniversitesi’nin (PAÜ) yürüttüğü “Evrensel Nanoteknoloji Becerileri Oluşturma ve Motivasyon Kazandırma” projesi, öğrencilere nanobilim konularında kariyer fırsatı sunuyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Şubat 2018 Pazartesi, 12:12

Pamukkale Üniversitesi koordinatörlüğünde yürütülen ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen “Evrensel Nanoteknoloji Becerileri Oluşturma ve Motivasyon Kazandırma” Projesi (UNINANO), ulusal ve uluslararası 6 üniversite ve kuruluşun ortaklığıyla devam ediyor.

Erasmus+ Ana Eylem 2 (Yenilik ve İyi Uygulamaların Değişimi İçin İşbirliği – Yüksek Öğretimde Stratejik Ortaklıklar) projesi olan UNINANO, üniversite öğrencilerine nanobilim ve nanoteknoloji konularında farkındalık kazandırılması ve öğrencilerin kariyer planlarının bu alan çerçevesinde olumlu yönde etkilemesini amaçlanıyor.

PAÜ Teknoloji Fakültesi İmalat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Arzum Işıtan’ın koordinatörlüğünde yürütülen projenin ekibinde, Doç. Dr. Zeha Yakar, Okt. Meltem Balaban, Yrd. Doç. Dr. Cumhur Gökhan Ünlü ve Araş. Gör. Dr. Volkan Onar görev alıyor.

Proje ile ilgili bilgi veren Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Arzum Işıtan, “Projenin inovatif ve birbirini tamamlayan çıktıları lisans seviyesi müfredatı, yazılı ve etkileşimli multimedya eğitim materyalleri ve e-öğrenme araçlarıdır. Proje kapsamında geliştirilecek olan nanoteknolojiyle ilgili yazılı, görsel ve e-öğrenme materyallerine proje çalıştayında, seminerlerde, bilgilendirme toplantılarında ve proje web sayfasında yer verilecektir” dedi.

Projenin 2 yıl süreli bir proje olduğunu ve ilk 16 ayı geride bıraktıklarını belirten Yrd. Doç. Dr. Arzum Işıtan, bu süreçte yapılan faaliyetler ile ilgili açıklamada bulunarak “Projenin 3 ulusötesi toplantısını Denizli, Atina ve Baia Mare’de gerçekleştirdik. Ayrıca, Romanya ve İtalya’da lise öğrencilerine yönelik bilgilendirme toplantıları yaptık. Mart ayında Denizli, Konya ve Kırklareli’de bilgilendirme toplantılarımızı gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

PAÜ’nün koordinatörlüğünde yapılan UNINANO projesinde, Konya Selçuk Üniversitesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Fondazione Bruno Kesler (Trento, İtalya), Crystal Clear Soft (CCS-Atina,Yunanistan), Universitatea Tehnica Cluj-Napoca (Cluj Napoca,Romanya) ve Cosvitec (Napoli,Italya) kuruluşları yer aldığı belirtildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı