REKLAMI GEÇ

Öğretmenlik Mesleğinin geleceği tartışıldı

Öğretmenlik Mesleğinin geleceği tartışıldı

Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Kıran, “Öğretmenlik Mesleğinin Dünü, Bugünü ve Yarını” konulu konferans verdi. Konferansta gelecekte öğretmenlik mesleğinin öne çıkacağı belirtildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Aralık 2019 Perşembe, 12:50

Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen Çarşamba Seminerleri’nin bu haftaki konuğu Prof. Dr. Hüseyin Kıran oldu. Engin Aksel Konferans Salonu’nda yapılan etkinliğe Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilge Can, Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Tuncel, öğretim elemanları ile öğrenciler katıldı.

Osmanlı döneminden bugüne öğretmenlik mesleğini anlatan Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Kıran, öğretmen yetiştirmedeki sorunlar ve geleceğin öğretmenini yetiştirmek ile ilgili açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Kıran, “Dünyanın hızla değiştiği, teknolojik gelişmelerin baş döndürücü olduğu günümüzde değişim ve gelişim kaçınılmazdır. Öğretmen yetiştirme yapısını değiştirmek ise tek başına ele alınacak bir konu değildir. Devletin tüm kurumlarının bu değişime ayak uydurması gerekmektedir.

Gelecekte öğretmenliğin ve eğitimin öne çıkacağını, teknolojinin hiçbir zaman öğretmenin yerini alamayacağını ve yardımcı bir araç olarak kalacağını düşünürsek, iyi ve nitelikli insanları bu mesleğin içine çekmek zorundayız. Öğretmenliğe daha geniş bir perspektiften bakarak statüsünün yükseltilmesi gerekmektedir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı