REKLAMI GEÇ

Onlarca Denizlili, depremde yakınını kaybetti: Memlekete acı ve zorunlu ziyaret

Onlarca Denizlili, depremde yakınını kaybetti: Memlekete acı ve zorunlu ziyaret

Depremin vurduğu coğrafyadaki acı hala taze. Depremin çok geniş bir alanı etkilemesi, acıyı da katlayarak büyütüyor. O coğrafyadan göçüp, yıllardan bu yana Denizli’de yerleşik hayat süren pek çok vatandaş var. Birçoğu, kaybettiği ya da yaralı kurtulan yakınları için memleketlerine zorunlu ve acı bir ziyaret yapıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Şubat 2023 Salı, 14:37

Denizli kozmopolit bir şehir. Tekstli endüstrisinin büyüklüğü, pek çok şehirden göç almasına neden oluyor. Farklı sektörlerin de eklenmesiyle Denizli’de farklı şehirlerden gelen birçok insana yuva oluyor. Kahramanmaraş merkezli depremin vurduğu coğrafyadan gelip, Denizli’ye yerleşik hayat süren pek çok insan var. Çoğu burada doğup büyüse de Hala, Hatay’da, Adıyaman’da, Kahramanmaraş’ta akrabaları olan birçok insan yaşıyor.

“Büyük acı”
Her geçen dakika deprem bölgesinden acı haberin gelmesi, acıyı daha da büyütüyor. Denizli’de yaşayan çoğu insan da şu anda akrabalarına canlı ya da cansız ulaşmak için memleketlerine acı bir ziyaret yaptı. Bunlardan biri de Denizli’nin tanınan fotoğrafçılarından Aslan Ailesi… Aslan Ailesi, Hatay’ın Samandağı ilçesinden yıllar önce Denizli’ye göç etti. Özellikle turizm alanındaki fotoğrafçılıkta uzmanlaşan Aslan Ailesi’nin geri kalan fertleri hala Samandağı’nda yaşıyordu. Oysal Aslan, depremde çoğunluğu birinci derece akrabası olan 30’a yakın kayıp verdiklerini söyledi. Şu anda Samandağı’nda bulunan Aslan, acılarının büyüklüğünü anlatmaya çalıştı.

Memleketlerine gittiler
Kahramanmaraş’ın Elbistan İlçesi’nden gelerek Denizli’ye yerleşen Karcı ailesi de aynı acıyı yaşıyor. Karcı ailesi de depremin en çok vurduğu bölgelerden biri olan Elbistan’da çok sayıda yakınını kaybetti. Denizli’deki yerel televizyonların kuruluşlarından bu yana teknik görevler üstlenen Levent Karcı, yakınlarının yanında bulunmak için Elbistan’da olduğunu söyledi.

Kökleri, deprem bölgesinde bulunan fakat Denizli’de yaşayan çok sayıda yurttaş, şu anda memleketlerindeki en acı ziyareti gerçekleştiriyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı