REKLAMI GEÇ

Otizm anlatıldı

Otizm anlatıldı

Denizli Sağlık Müdürlüğü ve Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi işbirliği ile düzenlenen “Otizmin Farkındayım, Ya Sen?’ konulu panelde, otizmde erken tanı, özel eğitim ve kaynaştırma eğitiminin önemine dikkat çekildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Mayıs 2014 Perşembe, 12:19

Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi’ndeki panel, Denizli Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi öğrencilerinin sunduğu piyano dinletisi ve karaoke performansı ile başladı. Denizli Sağlık Müdürü Dr. Mahmut Tekin ve Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Herken de açılış konuşmalarında, “hastalık değil hasta vardır” vurgusunu yaptı.

Konuşmacılar, Doç. Dr. Ahmet Ergin sağlam çocuk muayenesinde otizm belirtilerini, Uzman Dr. Ülkü Akyol Ardıç otistik çocuklarda erken tanı ve tedavinin önemini, Dr. Veysel Aksoy otistik çocuklarda özel eğitim ve özelliklerine dair yapılması gerekenler ile konunun paydaşlarına düşen sorumlulukları anlattı.

Otistik bir çocuk annesi olan Özlem Mandacı ise teşhisten bugüne kadar bir aile, bir anne olarak tecrübelerini ve konunun tarafları olan bütün paydaşlardan beklentilerini dile getirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı