REKLAMI GEÇ

Otizmin farkında mısınız?

Otizmin farkında mısınız?

PAÜ Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Topluluğu, Otizm Farkındalık Konferansı düzenledi. Konferansta, gerek toplumsal, gerekse bireysel olarak herkesin daha fazla farkında olması gerektiğinin altı çizildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Aralık 2017 Pazar, 09:45

Pamukkale Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR) Topluluğu tarafından düzenlenen konferansa, Denizli Otizm Derneği Gönüllü Eğitim Koordinatörü Burcu Bilik, Denizli Otizm Derneği Başkanı ve Kurucu Üyesi Dudu Karaman Dinç, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Konferansın ilk konuşmacısı olan Denizli Otizm Derneği Gönüllü Eğitim Koordinatörü Burcu Bilik, otizm nedir? Otizmin olası nedenleri ve risk faktörlerinin yanında otizmli çocukların eğitimlerinde nelere dikkat edilmeli? Otizmli çocukları olan ailelerin doğru bilgilendirilmesi ve yönlendirilmesi konularında bilgiler verdi.

Denizli Otizm Derneği Başkanı Dudu Karaman Dinç ise, derneğin çalışmaları ve faaliyet alanlarını anlattı. Dinç, derneğin hem yerel hem de ulusal ve uluslararası çapta rollerin belirlenmesinde etkili olduğunun belirtti.

Konferansın son konuşmacısı olan İş Adamı Şükrü Çarkıt, otizmli çocuk babası olarak genel anlamda eğitim-öğretimde ve toplumda sosyalleşme açılarından yaşanan sıkıntıları anlattı. Lise öğrencisi otizmli bir oğlu olduğunu söyleyen Çarkıt, oğlunun otizmli olduğunu öğrendikten sonra gerçek yaşamı anladıklarını, zorlukları gördüklerini ve hayata onunla tutunduklarını ifade etti. Otizmli çocuğa sahip ebeveynler olarak toplumsal açıdan yaşanılan sıkıntılara da değinen Çarkıt, gerek toplumsal, gerekse bireysel olarak herkesin daha fazla farkındalık sahibi olması gerektiğinin altını çizdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı