REKLAMI GEÇ

Pamukkale Kaymakamlığı kan bağışında rekora gidiyor

Pamukkale Kaymakamlığı kan bağışında rekora gidiyor

Pamukkale Kaymakamlığı koordinasyonunda, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kızılay arasında “ülkem sana, kanım feda” sloganıyla imzalanan kan bağış kampanyasında rekora gidiliyor. 2016 yılı içinde 4.567 ünite kan bağışı yapıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Kasım 2017 Pazar, 12:47

Protokol kapsamında birbiri ardına başlatılan kan bağış kampanyaları devam ediyor. İşbirliği kapsamında muhtarlar, okul aile birlikleri, öğrenci velileri, din görevlileri, aile sağlığı merkezleri ve esnafların desteği ile 2016 yılında Pamukkale’deki okullarda 4.567 ünite kan bağışı yapıldı. 2017 yılında da bu rakamın 5.000’nin üzerine çıkması hedefleniyor.

EV HANIMLARINDAN BÜYÜK DESTEK!
Ülke genelinde kadın kan bağışçı oranı %12 olarak gerçekleşirken, Denizli genelinde %18 olan kadın bağışçı oranı, ev kadınlarının kampanyaya destek vermesiyle Pamukkale’de %30’lara kadar yükseldi. Kadın bağışçıların çoğunluğunun daha önce yaşadıkları korkuları bu kampanya sayesinde aştıklarını belirterek, bağışlara devam edeceklerini ifade etti. Bu durum, 2017’de de kadın bağışçı sayısında ciddi bir artışın süreceğinin göstergesi oldu.

“OKULLARIMIZIN BÜYÜK KATKISI VAR”
İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan, kan bağışı kampanyası sayesinde tüm okullarda farkındalık yarattıklarını belirterek, halkın bilinçlendirildiğini, tüm okullarda öğrencisinden velisine, imamından doktoruna, esnafından işçisine her kesimden katılımların sağlandığını kaydetti.

“TÜM İLÇEMİZ BAĞIŞÇILARINA TEŞEKKÜR EDERİM”
Kan bağışı kampanyası hakkında düşüncelerini aktaran Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, 2016 yılında 413, 2017 yılında ise 415 ünite kan bağışı yaparak ilçe rekorunu elinde tutan Doğan Demircioğlu Emsan İlkokulu’na özel olarak teşekkür etti. 2016 yılında ilçe okullarında 4.567 ünite kan bağışı yapılmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Balcıoğlu, “Özellikle protokol sayesinde ev hanımlarına dolaylı olarak da hiç kan bağışında bulunmayan vatandaşlarımıza ulaşmanın bu protokolün en önemli ayağı oldu” dedi.

Kan Bağışının okullarımızdaki idarecilerimiz, okul aile birliklerimiz, Denizli Kızılay Şubesi ve Kan Bağışı Merkezimizin gayretleri sayesinde bu noktaya geldiğini belirten Kaymakam Balcıoğlu, emeği geçen herkese teşekkür etti, 2017 yılı sonunda da yeni bir rekora imza atacaklarına inandığını ifade etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı