REKLAMI GEÇ

PAÜ Kampüsü’ne araçla girişte ücret dönemi

PAÜ Kampüsü’ne araçla girişte ücret dönemi

Pamukkale Ünic-versitesi (PAÜ) Kampüsü’ne özel araçlarıyla girecek öğrenciler ücret ödemek zorunda kalacak. OGS etiketiyle giriş uygulaması 10 Ekim’de başlayacak. Öğrenciler, uygulamayı “soygun” diyerek eleştirirken, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, bunun Türkiye ve dünyada ilk olmadığını belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Ekim 2016 Cumartesi, 10:24

PAÜ Kampüsü’ne özel araçlarıyla girecek öğrencilerden ücret alınacak. Yapılan duyuruda, “29 Nisan 2014 tarih ve 4/12 sayılı senato kararıyla kabul edilmiş olan Pamukkale Üniversitesi Araç Giriş ve Otopark Sistemleri Yönergesi 5.2’nci maddesi uyarınca araçlarıyla kampüse girmek isteyen öğrencilerin kimlik kartları ile giriş yapmaları iptal edilecek olup, Kamu Düzeni ve Güvenlik Hizmetleri Müdürlüğünden OGS etiketi alarak giriş yapmaları zorunlu hale getirilecektir. 10 Ekim 2016 tarihinden itibaren öğrenci kartı ile giriş yapılamayacaktır” denildi.

YIL SONUNA KADAR 125, 6 AY İÇİN 250 TL ALINACAK
PAÜ Kampüsü’ne girişlerde OGS etiket ücretleri ekim-aralık dönemi için 125, önümüzdeki yıl ocak-haziran ve temmuz-aralık dönemlerii için 250’şer lira olarak belirlendi. Engellilerden, akademik ve idari personel ile motosikletlerden ise giriş ücreti alınmayacak.

TEPKİLER SOSYAL MEDYADAN
PAÜ Rektörlüğü’nün bu kararına öğrencilerden tepki gecikmedi. Öğrenciler, sosyal medyadan “Araç girişi paralı ise ben harç ödüyorum. Benden harç alınmasın o zaman”, “Bu başlı başına bir oygundur. Devlet üniversitesinin kampüsünü arabamızı park etmek için bir de para mı ödeyeceğiz?”, “Kullanmayacağım temmuz-ağustos ve eylülün ilk 3 haftasının parasını da alacak olmanız tam bir soygundur”, “Bu otopark ücreti çok anlamsız ve çok fazla. Mağduriyetler giderilecek derken mağdur edilmek tam bir hayal kırıklığı oldu” sözleriyle tepkilerini dile getirdi.

REKTÖR BAĞ’DAN YANITLAR
Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, bu eleştirilere “Bundan sonra öğrenci kimlik kartı ile giriş olmayacak. OGS etiketi ruhsata göre verilecek. Ruhsat sahibi öğrenci, anne veya babası olacak. Bu ücretli otopark sistemi değil, araç girişlerinin kontrol altına alınması, giriş yapan araçların da denetiminin sağlanmasıdır. Bu uygulama PAÜ’de ilk olabilir ama Türkiye’de ve dünyada ilk değil. Sistem her şey dahil işlemiyor” yanıtını verdi.

PERSONELE ÜCRETSİZ
Bu arada akademik ve idari personelden ücret alınmayacak olmasına öğrencilerden tepki geldi. “Bize ücretli, hocalara ücretsiz. Para bizde mi onlarda mı? Duygusal sorunlar neden bizim üzerimizden halledilmiyor” eleştirilerine Rektör Bağ, “Onlar sizler için hizmet verenler, bu kadar farkları olmalı” karşılığını verdi.

Yorumlar

onur uğuz   -  Bağlantı 1 Ekim 2016, 22:21

Bence başlı başına problem olan sorun koca kampüste fotokopi çektirebilecek yer olmaması…

arif soylu   -  Bağlantı 1 Ekim 2016, 12:53

Yeni atanan rektör bir iş yapacaksa eğitimin kalitesini yükseltmek için çalışsın. Bunların aklı paradan başka bir şeye çalışmıyormu. Gece öğretimine devan eden öğrenciler gece nasıl gelip gidecekler.Ayrıca zaten harç veriyoruz. Deli Dumrul misali

city planner   -  Bağlantı 1 Ekim 2016, 11:38

ŞAKA MI BU SAYIN REKTÖRRR.. NE DEMEK ÖĞRENCİLERE GİRİŞ PARALI PERSONELE ÜCRETSİZ….

adar   -  Bağlantı 1 Ekim 2016, 11:21

paü otoparkçılığa mı bşaladı? araç yıkama da var mı? Giriş yapanlara yıkama hizmeti var mıymış? 😀

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı