REKLAMI GEÇ

Prof. Dr. Çoyan ‘Veteriner’i hakaret sayıp suç duyurusunda bulundu

Prof. Dr. Çoyan ‘Veteriner’i hakaret sayıp suç duyurusunda bulundu

Denizlihaber.com’a tarihi suç duyurusu. Selçuk Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Dölleme ve Suni Tohumlama Ana Bilim Dalı’ndan PAÜ’ye transfer edilerek Genel Sekreter Vekili yapılan Prof. Dr. Çoyan, kendisi için “Veteriner” ifadesi kullanmamızı gerekçe gösterip, Denizlihaber.com hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Mart 2016 Salı, 10:04

Denizihaber.com’un 13 Ekim 2015 tarihinde yaptığı “PAÜ’de Birçok Görev Vekillere Emanet” başlıklı haberi, PAÜ Genel Sekreter Vekili Prof. Dr. Çoyan tarafından yargıya taşındı. Çoyan, kendisine hakaret edildiği gerekçesiyle Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı’na Denizlihaber.com hakkında suç duyurusunda bulundu.

GEREKÇEYE DİKKAT
Çoyan’ın suç duyurusuna yönelik gerekçesi ise kendisi için haberde Veteriner ibaresinin kullanılması. Çoyan, Veteriner ifadesini kendisi için hakaret saydı. Oysa ki PAÜ’ye transfer edilmeden önce Prof. Dr. Çoyan’ın görev yeri Selçuk Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nde Dölleme ve Suni Tohumlama Ana Bilim Dalı’ydı.

VEKALET VURGUSU YAPILMIŞTI
Denizlihaber.com söz konusu haberle PAÜ’deki birçok kritik görevin vekaletlere teslim edildiği belirtilmiş, Prof. Dr. Kenan Çoyan’ın da vekaleten genel sekreterlik görevini yürüttüğüne vurgu yapılmıştı.

BANA HAKARET EDİLDİ
Çoyan’ın bu haberde kendisine veteriner denmesini gerekçe gösterip hakaret edildiği iddiasıyla suç duyurusunda bulunduğu, Denizlihaber.com’a emniyet birimlerinin ifade için ulaşmasıyla ortaya çıktı. Çoyan’ın haberde kendisine “Veteriner” denilerek hakaret edildiğini belirtip, Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurması kelimenin tam anlamıyla şoke etti.

DENİZLİ’DE 280’E YAKIN VETERİNER VAR
Prof. Dr. Kenan Çoyan’ın hakaret saydığı veterinerlik mesleğini yürüten Denizli’de 280’e yakın veteriner hekim var. Bunlardan 140’ı serbest çalışıyor. Diğer veteriner hekimler ise kamu kurumlarında görev yapıyor. Yıllardır bu mesleği yürüten hekimlerin hocalarına tepkisi ise merak konusu.

TÜRK DİL KURUMUNA GÖRE VETERİNER
Çoyan’ın hakaret olarak gösterip Cumhuriyet Savcılığına şikayet dilekçesi verdiği “veteriner” kelimesinin karşılığı olarak Türk Dil Kurumu’nda “İsim. Veteriner hekim” yazıyor. Ayrıca “Bu yarışmadan önce atlar veterinere muayene ettirilir ve esenlik onayı alınırdı. – C. Külebi” diye de bir tanımlamada bulunuluyor.

VİKİPEDİ’DEKİ TANIM
İnternet ortamında kelime aramalarında en çok kullanılan Vikipedia.org’da ise, veterinerlikle ilgili şöyle bir tanım yar alıyor: Veteriner tıp uygulamalarını uzmanlıkla yapan ve insan olmayan hayvanların üremelerinin engellenmesi veya arttırılmasına, beslenmelerine, hastalıklarına, rahatsızlıklarına ve yaralanmalarına uzmanlıkla müdahale eden, koruyucu hekimlik uygulamalarıyla hastalıkları ve bozuklukları daha oluşmadan önleyen, hayvan hastalıklarının ve parazitlerin kontrol altına alınması için araştırmalar ve uygulamalar yapan, yaptığı çalışmalarla insan sağlığına da hizmet eden bir tıp mensubu. Veteriner fakültesi’nden mezun olarak ve ülkelere göre değişen şartları yerine getirerek unvan alırlar.

DICTIONNAIRE LAROUSSE’A GÖRE VETERİNERLİK
Ansiklopedik sözlük Dictionnaire Larousse’a göre de veteriner kelimesinin karşısında “Hayvan hastalıklarının teşhis ve tedavisiyle uğraşan kişi; veteriner hekim” ifadesi yer alıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı