REKLAMI GEÇ

Protokolden Mevlid Kandili mesajları

Protokolden Mevlid Kandili mesajları

Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (SAV) dünyaya teşriflerinin yıldönümü nedeniyle Denizli protokol üyeleri mesaj yayınladı. Yayınlanan mesajlarda “Nebilerin nebisi Hz. Peygamberimizin (SAV) hayatını, hadislerini örnek almalıyız” vurgusu yapıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Ekim 2022 Cuma, 10:12

OSMAN ZOLAN (DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI)

“Mevlid Kandili, birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma duygularımızın daha da pekişmesine, güçlenmesine vesile olacak en müstesna gecelerdendir. Bu kutlu gece Peygamber Efendimizin insanlığa bıraktığı mirası anlamak için önemli bir fırsattır. Sayısız hikmeti uhdesinde barındıran bu mübarek gecede ellerimizi semaya açmalı, yüce Allah’ımdan af ve mağfiret dilemeli ve ihtiyaç sahiplerine el uzatmalıyız.

O’nun hayatı sadece ümmeti için değil, kendisinden sonra gelen tüm insanlık için de en güzel rehberdir. Bu gece Peygamberimizin yaşayışını, hadis-i şeriflerini, mesajlarını yeniden hatırlamalı, bu eşsiz fırsatı en iyi şekilde değerlendirmeliyiz. Rahmet kapılarının sonuna kadar açıldığı bu mübarek gecede, yardımlaşma ve dayanışma duygularının en güzel şekilde yaşanmasını diliyor, Mevlid Kandilimizin Denizli’mizin, ülkemizin ve tüm İslam aleminin huzur ve mutluluğuna vesile olmasını yüce Rabbimden niyaz ediyorum.”

AVNİ ÖRKİ (PAMUKKALE BELEDİYE BAŞKANI)

“İki cihan güneşi alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed Mustafa’nın (S.A.V) dünyaya gelişinin yıl dönümünün tüm İslam alemine sağlık, huzur ve barış getirmesini diliyorum. Peygamber Efendimiz (S.A.V)’in doğduğu gecenin adıdır Mevlid Gecesi. İnsanoğlunu insan yapan tüm güzelliklerin birleştiği Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed’in dünyaya geldiği gün, ne mübarek bir gündür. Merhameti, adaleti, cömertliği, sabrı gibi bütün güzel değerleri güzel ahlakıyla birleştiren Hz.Muhammed’in doğduğu gün, tüm İslam alemi için bir yeniden başlama gibidir. Yüce Rabbimize, geçici olanla kalıcı olanı fark ederek, gönlümüzü arındırma için güzel bir fırsattır. Nefsimizin arzularından uzaklaşarak ahirete gönlümüzü hazırlamanın zamanıdır. Peygamber efendimizi kendimizi örnek alarak yaşamımızı sürdürmek gerektiğinin bilincine varma anıdır. Bu duygu ve düşüncelerle başta Pamukkaleli ve Denizlili vatandaşlarımız olmak üzere tüm İslam aleminin Mevlid Kandili’ni kutluyorum.”

MUSTAFA ŞEVİK (BULDAN BELEDİYE BAŞKANI)

“Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) dünyayı teşrifini müjdeleyen Mevlid Kandiline ulaşmanın huzuru, mutluluğu içerisindeyiz.

Bütün insanlığa rahmet elçisi olarak gönderilen ve insanların en hayırlısı olan Peygamber Efendimiz’in yeryüzünü şereflendirmeleri insanlık tarihinin en müstesna, en önemli hadiselerinden biridir.  O, hep iyilik ve güzelliği muştulamış, yeryüzünde güzel ahlakın, adalet ve faziletin timsali olmuş, barışın huzurun,  hayır ve esenliğin yeryüzünde tesis edilmesini sağlamıştır. Sevgili Peygamberimizin müstesna hayatından bize gösterdiği ve sözlerinden bizlere vaaz ettiği iyiliği, güzelliği, doğruluğu, emaneti korumayı insanı,  eşref-i mahlukat olarak görüp hakkını vermeyi, zayıf, yetim, kimsesiz ve muhtaçlara yardım etmeyi, hayırda yarışmayı, birbirini sevmeyi hasılı her yönüyle hayırlı bir insan olmayı bizler de en önemli vazife görüp bu şuurla hayatımızı tanzim etmeliyiz.

Müslümanlar için güzelliklere erişme, af ve mağfirete ulaşmanın vesilesi ve en kutlu yolu olan bu gecenin birlik ve beraberliğimize, dirlik ve düzenimize vesile olması temennisiyle tüm vatandaşlarımızın Mevlid Kandilini en kalbi dileklerimle kutluyor, bu gecenin hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı