REKLAMI GEÇ

“Radyolar vahşice sömürülüyor”

“Radyolar vahşice sömürülüyor”

RATEM Başkanı Yusuf Gürsoy, İzmir’deki yayıncılar toplantısında yaptığı konuşmada, reklam ajanslarının radyoları vahşice sömürdüğünü iddia etti.

/ DENİZLİHABER / 9 Mayıs 2008 Cuma, 00:00

RATEM (Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği) yönetimi, Radyolar Bayramı münasebetiyle, İzmir Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonu’nda, Ege bölgesi radyo ve televizyon yayıncılarıyla buluştu.

RATEM Başkanı Yusuf Gürsoy, İzmir’deki ve Ege bölgesindeki radyoların birim saniye fiyatının 0.60 YKR olduğunu öğrenince isyan etti. Gürsoy, “Siz kendinize böyle bir değer biçtiyseniz çok yazık. Çok üzüldüm, çok sarsıldım. Birim fiyat, Gaziantep’te ve Kayseri’de 150 YKR/saniye. İzmir’in nüfusu bu illere 5 çeker. Siz yayıncılar şayet bu fiyatlardan reklam yayınlarsanız bu suçtur. Hedeflerinize ulaşamazsınız. Sizler kendinizi ayaklar altına seriyorsunuz. Kendi elinizdeki değeri bilmiyorsunuz. Sizler 2 milyon insana yayın yapıyorsunuz. Biz RATEM olarak bunu kabul edemeyiz. Artık reklam ajanslarının radyolarımızı vahşice sömürmesine izin vermeyeceğiz. Yönetim kurulu olarak konuyu yakından takip edeceğiz. Mevcut şartlarda reklam ajansları, reklamını yaptıkları firmadan 100 alıyor. Ama yerel yayıncılara 10’a yayınlatıyor. Kalan kısım, tamamen reklam ajansına kalıyor. Biz bu yaraya neşter vuracağız” dedi.

Ege Bölgesi’nde yerel yayın yapan radyo ve televizyonların sahiplerine seslenen RATEM Başkanı Yusuf Gürsoy, “Reklam konusunda karşılaştığınız her sorunu bize yazın. Aracı reklam ajansları sizleri sömürüyor. Yayınladığınız reklamlarının bedelini ödemiyor. İşte ödemeyenleri biz bilmek istiyoruz. RATEM yönetimi olarak bu konuya müdahiliz. Yayıncılığın temeli ekonomidir. Ekonominin temeli reklamdır.1090 yayıncı radyo var. Bunların Türkiye genelinde aldığı pay 110 milyon dolar. Bunun büyük bölümünü ulusallar alıyor. Yereller bu pastadan küçük pay alıyor. Bu nedenle yayıncıların kendi aralarında birleşerek, örgütlü olmaları, meslek birliği RATEM ile müşterek çalışma yapması gerekir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı