REKLAMI GEÇ

Romanlar’dan 9-8’lik buluşma

Romanlar’dan 9-8’lik buluşma

Milli Birlik ve Kardeşlik Ege Roman Buluşması Denizli’de yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya, Çanakkale, Kocaeli, Uşak, Kütahya, Fethiye, Bursa Federasyon Başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve Denizlili Romanlar katıldı.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 4 Haziran 2016 Cumartesi, 17:38

Denizli’de örgütlenemeyen romanları bir araya getirmek, birlik ve beraberliği sağlamak amacıyla gerçekleştirilen toplantıya, romanların neşeli, 9-8’lik halleri damga vurdu.

romanlar-toplanti-1

Sahneye çıkan Romanların tüm hünerlerini sergilediği toplantı hakkında bilgi veren Türkiye Roman Platformu As Başkanı Ali Çalışır, Roman dendiği zaman 9-8’lik eğlencenin anlaşıldığını, aslında romanların çok acıklı bir dünyasının olduğunu vurguladı. 2009 yılında başlatılan Roman Açılımı ile yola çıktıklarını ve Türkiye’de Roman hareketini başlattıklarını söyleyen Çalışır, Denizli’de de örgütlenmek amacıyla bir araya geldiklerini belirtti.

romanlar-toplanti-2

“EN ÖNEMLİ SORUNUMUZ EĞİTİM”
Toplumda Roman önyargısını yıkmak istediklerini ve bu nedenle eğitime önem verdiklerini ifade eden Çalışır, “Ziyaret ettiğimiz illerde yerel yönetimler ile görüşüyoruz. Biz en çok çocuklarımızın eğitimine önem veriyoruz. Bu nedenle roman vatandaşların oturduğu mahallelere Roman Kültür Evleri’nin kurulması ve okul öncesi çocukların ilk eğitimini burada almasını sağlamak amacıyla çalışma başlattık. Bu uygulamaya konulursa, eğitim sorumuzda ortadan kalkar” diye konuştu.

romanlar-toplanti-3

“KÜÇÜK YAŞTA EVLENDİRİLİYORUZ”
Roman kadınlarının erken yaşta evlendirilme gibi sorun yaşadıklarını ve bu konuda çalışmalara devam ettiklerini anlatan Türkiye Romanlar Konfederasyonu Kadın Kolları Başkanı Sibel Günçobuk ise, “Ben Düzce’de yaşıyorum. Romanlar olarak bir önyargı sorunu yaşıyoruz. Ama kadınların sorunu eğitim ve küçük yaşta evlendirilmeleri. Kız çocuklarının eğitimi için mücadele veriyoruz” diye konuştu.
Toplantı arası, katılımcılara ekmek arası köfte ve ayran ikram edildi.

romanlar-toplanti-4

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı