REKLAMI GEÇ

Sabah Namazı buluşması Hilal Camii’nde yapıldı

Sabah Namazı buluşması Hilal Camii’nde yapıldı

Denizli İl Müftülüğü’nün öncülüğünde Merkezefendi İlçe Müftülüğü’nün her ayın ilk pazar günü gerçekleştirdiği sabah namazı buluşmaları, İstanbul Fatih Camii İmam Hatibi Bünyamin Topçuoğlu’nun katılımıyla Hilal Camii’nde yapıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Ocak 2020 Salı, 14:26

Merkezefendi İlçe Müftülüğü’nün her ayın ilk pazar günü gerçekleştirdiği sabah namazı buluşmaları devam ediyor. Son buluşma Hilal Camii’nde yapıldı. Hilal Camii İmam Hatibi Muhammed Oğuzalp’in sohbetiyle başlayan program,Fatih Camisi İmam Hatibi Bünyamin Topçuoğlu’nun  sabah namazını kıldırmasıyla devam etti.

Namaz sonrasında konuşan Merkezefendi İlçe Müftüsü Talat  Özmet, “İl Müftülüğümüzün riyasetinde gerçekleştirdiğimiz bir sabah namazı buluşmasında bizleri bu kutsal mekanda buluşturan Rabbimize sonsuz hamdü senalar olsun. Müftülüğümüz olarak ülkemizde yetişen seçkin hafızlarımızı siz değerli cemaatimizle buluşturmaya devam ediyoruz. Bu programımıza icabet ederek camimizi dolduran cemaatimizden ve bu programın icra edilmesinde katkı sunan herkesten Cenab-ı Hak razı olsun.” şeklinde konuştu.

Denizli İl Müftüsü Mehmet Aşık ise,  “Kur’ân Mekke’de indi, Mısır’da okundu, İstanbul’da yazıldı” sözünü hatırlatarak, “Son dönemlerde ülkemizde yetişen kıymetli hafızlarımızın dünya çapında yapılan yarışmalardaki başarıları nedeniyle; Kur’ân Mekke’de indi, Mısır’da okunmasının yanında İstanbul’da hem okundu ve hemde yazıldı sözü daha yerinde olacaktır.” dedi.

Çevre ülkelerde yaşanan huzursuzluklar ve savaşlardan dolayı ülkemizin zor durumlardan geçtiğini belirten Müftü Aşık, “Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımız olduğu şu günlerde, huzurunda bizleri bir araya getiren yüce Rabbimize şükürler olsun. İslam aleminin birlik ve beraberlik içerisinde Allah’ın ipine sımsıkı sarılması gerekmektedir. Allah’ın ipinden kasıt, ‘Kur’an-ı Kerim ve Resulullah’ın (sav) Sünneti’dir. Cennet vatanımızın etrafının ateş çemberine döndüğü şu günlerde, bize düşen Kur’an-ı Kerim’in rehberliğinde, Peygamber Efendimiz’in (sav) izinde bütünleşerek bir ve beraber olmak, var olan kardeşlik bağlarını daha da güçlendirmektir.” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı