REKLAMI GEÇ

Sarıkamış Şehitleri Anıldı

Sarıkamış Şehitleri Anıldı

Denizli Büyükşehir Belediyesi ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Sarıkamış şehitlerini 101. yılında yürüyüşle andı. Ellerine bayrakları ve “101 yıl önce Hak’a yürüdüler” yazılı pankartlarla İncilipınar Recep Yazıcıoğlu Parkı önünde toplanan kalabalık, Delikçinar Meydanı’na yürüdü. Burada gerçekleştirilen törende 101 yıl önce Sarıkamış’ta yaşananlar anlatıldı, yüreklerdeki yara dile geldi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 3 Ocak 2016 Pazar, 12:46

Ak Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Başgün, Üniversite, Lise ile Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi öğrencilerinin katıldığı Sarıkamış Yürüyüşü, İncilipınar Vali Recep Yazıcıoğlu Parkı önünden başladı. “Şehitler Ölmez” sloganları atarak Delikliçınar Meydanı’na gelen kalabalık, burada düzenlenen törenle Sarıkamış şehitlerini andı.

denizli-sarıkamıs-yuruyus-ic-2.pg

AK Parti Milletvekili Cahit Özkan törende yaptığı konuşmasında Mehmet Akif Ersoy’un “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır” sözünü hatırlatarak, “Sarıkamış’ta, 90 bin askerimiz, bu cennet vatanı kurtarmak ve bu cennet vatanı ve milli değerlerini yarınlara bırakabilmek için şehit olmuşlardır. İşte bugün Sarıkamış’ta şehit verdiğimiz, o gencecik yaşlarda, bu vatan beni bekliyor şuuru ile çeteye koşan gençlerimizin şehitlerimizin anıldığı bir gündür” dedi.

denizli-sarıkamıs-yuruyus-ic-1.pg

TÜRK BAYRAĞINI ELİNDEN BIRAKMADI
Elinde Türk Bayrağıyla kürsüye çıkan Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü ise,“Bu topraklarda yaşamanın bedelini Sarıkamış’ta 90 bin şehit ile, Çanakkale’de 253 bin vatan evladıyla, Dumlupınar’da, Yemen’de, Galiçya’da, Sarkarya’da binlerce inlerce şehit verdik. Bugün de Doğu’da, Güneydoğu’da şehitler veriyoruz. Yarın belki yine vereceğiz. Ama herkes şunu iyi bilecek ki, belki analarımız ağlayacak, belki babalarımızın yürekleri parçalanacak, ama Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacak, Ay yıldızlı bayrağın altında milli birlik ve beraberlik içersinde ülkemiz sonsuza dek yaşacaktır” diye konuştu.

denizli-sarıkamıs-yuruyus-ic

YÜRÜKLERDE YARADIR SARIKAMIŞ
Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Rus kuvvetlerini püskürtmek için Enver Paşa’nın talimatı ile vatan aşkı ile yola çıkan 90 bin askerin, 22 Aralık-15 Ocak 1914’de Sarıkamış Allahü Ekber Dağları’nda karakışa yenik düştüğünü hatırlatarak, “Sözlerle ifade edilmese de yüreklerde yaradır Sarıkamış, bir destandır Sarıkamış” dedi.

denizli-sarıkamıs-yuruyus-ic-3.pg

Konuşmaların ardından Gençlik Merkezi gönülleri, Sarıkamış Destanı ile ilgili şiirler ve türküler seslendirildi.

Alanda duygusal anlar yaşanırken, “Şehitler Ölmez” sloganları atıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı