REKLAMI GEÇ

Siz de gönüllü olun!

Siz de gönüllü olun!

Denizli Hayvanları Koruma Derneği, örnek bir proje başlattı. Her hafta Pazar günleri, İzmir karayolu üzerindeki hayvan barınağını temizliyor. Dernek, bunun için sosyal paylaşım sitesi facebook’tan gönüllüler arıyor. Bu projeye katılmak isteyenler, derneğin sosyal paylaşım sitesi hesabı aracılığıyla iletişim kurabilir.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 3 Mayıs 2014 Cumartesi, 11:17

Denizli Hayvanları Koruma Derneği, İzmir karayolu üzerindeki hayvan barınağının temizlenmesi, buradaki hayvanların daha temiz ve hastalıklardan uzak bir ortamda barınmalarını sağlamak amacıyla örnek bir çalışma yürütüyor.
Hayvanseverler, her hafta Pazar günü, barınağa giderek temizlik yapıyor. Dernek üyeleri, gönüllülük esasına dayanan bu proje için destek bekliyor. Çalışmaya destek vermek isteyenler, Denizli Hayvanları Koruma Derneği’nin facebook’taki sayfası aracılığıyla iletişime geçebiliyor.

Denizli Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Simge Ünal, hayvan barınakları temizlenmediği zaman bulaşıcı hastalıkların baş gösterdiğini belirterek, orada sahipsiz hayvanlar için daha iyi koşullar oluşturmaya çalıştıklarını söyledi. Ünal, “Facebook hesabımıza isimlerini bırakan gönüllülerle iletişime geçiyoruz. Her Pazar saat 13:00’te Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin yanındaki otoparktan aracımız hareket ediyor. Temizlik yaptıktan sonda 17:00’de geri dönüyoruz. Hayvanseverlerin desteklerini bekliyoruz” dedi.

BARINAKTAKİ KOŞULLAR İYİLEŞTİRİLMELİ
Hayvan barınağının çevresinin tel örgülerle kapatılması gerektiğini belirten Ünal, “Barınaktaki köpekler bu nedenle dışarı çıkıyorlar. Sağlıksız ortamda bulunabiliyorlar. Buldukları ölü hayvanları yiyorlar. Bu da bulaşıcı hastalık tehdidini artırıyor. Bu nedenle yetkililerden bu konuda duyarlılık bekliyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı