REKLAMI GEÇ

Sokak köpeğine boyalı işkence

Sokak köpeğine boyalı işkence

Bir hevesle alınıp daha sonra kapı dışarı edilen evcil hayvanlar, yabancısı oldukları sokaklarda şiddete maruz kalıyor. Kimi topal ediliyor, kim kör. Haberimize konu olan köpek ise, birçoğuna göre şanslı sayılır; çünkü o sadece rengarenk boyanmakla kurtuldu.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 3 Haziran 2014 Salı, 11:06

Hayvanlara şiddet uygulanması son yıllarda en fazla haberi yapılan konulardan birisi. Kurulan dernekler, bir araya gelen gönüllüler, toplumda hayvan sevgisi ve korumacılığını artırma çabaları gösterse de olumsuzluklar yaşanmaya devam ediyor.

Bu örneklerden birisi de Değirmenönü Mahallesi’nde görüldü. Sahibi tarafından sokağa terk edilen köpeğe mahalle sakinleri sahip çıktı. Her gün yiyecek veren mahalleliler, son karşılaştıklarında onun boyandığını gördü.

Rengarenk olan köpeği bu hale getirenlere vatandaşlar tepki gösterdi. Denizli Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Simge Ünal da “Köpeği bu halde gördüğüm an şok oldum. Sokak köpeği olabilir, ancak bu köpeğin tüm bakım ve aşıları tamdı. Bu evrende sadece insanlar değil, hayvanlarda yaşıyor. Hayvanlarda bizlerden şefkat sevgi bekliyor. Boyanan köpeğin saldırganlığı yoktu.Bunu küçük bir çocuğun yaptığını sanmıyorum” dedi.

ic

Sokak hayvanlarının da sevgi ve ilgiye muhtaç olduğunu dile getiren Ünal, “Şiddet uygulayan, bu tavırları sergileyen kişileri kınıyorum. Onları vicdana davet ediyorum” diye konuştu.

Yorumlar

sevinç   -  Bağlantı 4 Haziran 2014, 13:01

mutlu bey:
koyunlar genelde üç dört veya daha fazla kişinin koyunları bir çobana verildiğinde karışmasın diye ya da damızlık ayrılan veya sürüde kuzulayanı ayırmak için kullanılır. bu boyama keyfiye değil ihtiyaçtandır. ama bu köpeğin boyanması eğlencelik olmuş ikisi farklı şey .

Mutlu   -  Bağlantı 3 Haziran 2014, 16:33

koyunu boyarken sorun yok ama nası olsa kesilip yeniliyor değil mi?

Hasan DEDEKAYA   -  Bağlantı 3 Haziran 2014, 14:36

Çok merak etmekteyim bu tür işkenceleri hayvanlara yapınca çok mu zevk almaktadırlar, çok mu hoşlarına gitmektedir.
Çok hoşlarına gidiyorsa neden kendilerine yapmazlar.
Bazen sokaklarda kuyruğu veya kulağı kesik hayvanlara rastlamaktayım bu nasıl bir vicdandır ki bunları bu hale getirirler. Eminim ki bunu yapan şahsiyetler ellerine en ufak bir kıymık batsa olay çıkartırlar.
Biraz olsun bazı şeyleri yaparken kendinizi bu hayvanların yerine koyun..

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı