REKLAMI GEÇ

Suikaste kurban giden Gazeteci Uğur Mumcu anıldı

Suikaste kurban giden Gazeteci Uğur Mumcu anıldı

Uğradığı suikast sonucu 24 Ocak 1993 yılında hayatını kaybeden Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu, Denizli Demokrasi Platformu tarafından düzenlenen törenle anıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Ocak 2020 Cuma, 14:11

24 Ocak 1993 tarihinde evinin önünde uğradığı bombalı saldırıda hayatını kaybeden Gazeteci-Yazar uğur Mumcu, aramızdan ayrılışının 27. yıldönümünde Denizli Demokrasi Platformu’nun organize ettiği törenle anıldı.

Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen anma törenine Denizli Barosu Başkanı ve Denizli Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Müjdat İlhan, CHP İl Başkanı Mahir Akbaba, ADD Denizli Şube Başkanı Kadem Özbay, Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, siyasiler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Denizli Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Müjdat İlhan konuşma yaptı. 24 Ocak 1993’te öldürülen gazeteci-yazar Uğur Mumcu ile 31 Ocak 1990’da öldürülen Prof. Dr. Muammer Aksoy’un ölüm yıldönümü tarihleri arasındaki Ocak ayının son haftasının her yıl ‘Adalet ve Demokrasi Haftası’ olarak kabul edildiğini belirten İlhan, “Başta Muammer Aksoy, Uğur Mumcu olmak üzere Çetin Emeç, Ahmet Taner Kışlalı, Bahriye Üçok, Necip Hablemitoğlu, Gaffar Okan gibi güzel ülkemizin vatansever evlatlarının; hain pusularda, terör tuzaklarında kaybettiği nice değerlerimizin önünde saygıyla eğiliyoruz, onları minnetle anıyoruz” dedi.

Demokrasi şehitlerinin, canları pahasına aydınlanma neferleri olarak yaşadıkları topraklara sahip çıktığını anlatan İlhan, “Türkiye Cumhuriyeti ve Türk ulusu için demokrasiyi savunmuş, ulusumuzun tam bağımsızlığını korumaya çalışmış, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleri ışığında lâik, demokratik bir Türkiye’nin yılmaz savunucuları olmuştur. Bugün, o hain pusularda yitirdiğimiz, yüreği vatan sevgisiyle çarpan şehitlerimizin katledilmelerinin arkasında, tam aydınlatılmayan, ortaya çıkarılamayan, devletin çeşitli kademelerinde odaklanmış, tetikçileri kimi zaman bilinen, zaman zaman delilleri karartan güçler, sorumluluklar ya da sorumsuzluklar bulunmaktadır” diye konuştu.

Bu ülkenin, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarının emaneti olduğuna dikkat çeken Müjdat İlhan, “Hiçbir terör örgütünün bölmeye, parçalamaya gücü yetmeyecektir. En doğudan, en batıya kadar ulusumuz, kenetlenecek ve aynı bayrak altında Cumhuriyetimize sahip çıkarak, Türkiye’nin laik, demokratik ve çağdaşlık temelindeki mücadelesinde üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmekten asla vazgeçmeyecektir. Bugün, ülkemizi korumak için canları pahasına sınırlarımızı koruyan kahraman Mehmetçiklerimiz gibi, bizler de ölmeye hazırız, her türlü savaşta ulusça bir aradayız. Tüm Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, bir kez daha saygıyla ve minnetle anıyoruz” dedi.

Uğur Mumcu’nun, “Kanıtlanan bir başka gerçek de ‘hukuk devleti’ sisteminin vazgeçilmez varlığı ve önemidir. ‘Hukuk devleti’nin zedelendiği her ülke kargaşalarla, zorbalıklarla, diktatörlüklerle karşılaşmak yazgısı ile karşı karşıyadır. Hukuk devleti, bireylerin olduğu gibi, sendikaların, partilerin ve kurumların ortak güvencesidir” sözlerini hatırlatan İlhan, konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Son yıllarda ülkemizin geldiği nokta ise, bu söylemin ne kadar manidar olduğunu ortaya koymuştur. Uğur Mumcu gibi aydınlarımızın ne kadar haklı olduklarını yaşanan süreç gösterdi. 15 Temmuz hain darbe girişimi sevgili Uğur Mumcu ve onun gibi canlarını bu uğurda kaybedenlerin uyarıları dinlenmiş olsaydı gerçekleşemezdi.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı