REKLAMI GEÇ

Süslü kadınlar 2. kez pedal çevirdi

Süslü kadınlar 2. kez pedal çevirdi

Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’nun ikincisi renkli görüntülere sahne oldu. Demokrasi Meydanı’ndan Delikliçınar’a kadar pedal çeviren birbirinden güzel çok sayıda kadın trafikte bisiklet kullanımına dikkat çekti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Eylül 2018 Pazar, 19:03

Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında yapılan Dünya Otomobilsiz Kentler Günü etkinlikleri bu yıl yine renkli görüntülere sahne oldu.

Trafikte saygıya dikkat çekmek için bisikletlerine binen “Süslü Kadınlar”, saat 17.00’de Demokrasi Meydanı’nda buluştu.

Şık kıyafetleri ve süslü bisikletleriyle dikkat çeken Denizlili kadınlar, Demokrasi Meydanı’ndan 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’na kadar bisiklet kullandı.

Çok sayıda kadının pedal çevirdiği etkinlikte, kadınlar hep bir ağızdan sloganlar attı, egzoz kokusunun azalması için çağrıda bulundu.

Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’na görme engelli kadınlar da katıldı. Görme engelliler turu tandem bisikletler ile tamamladı.

Süslü kadınların bisiklet turu boyunca yol güzergahında polis güvenlik önlemleri aldı, trafik akışını düzenledi.

Süslü Kadınlar Bisiklet Turu Denizli Sorumlusu Güler Gürgüt, etkinlik sonunda açıklama yaptı.

Bisikletin çevreyi kirletmeyen doğa dostu bir ulaşım aracı olduğuna dikkat çeken Gürgüt, “Bisiklet yoğun kent trafiğine çözüm olabilir. Eğer uygun bisiklet politikaları ve yolları olursa ulaşacağımız yerlere rahatlıkla bisikletlerle gidebiliriz. Biz de dünyanın birçok yerindeki kadınlar gibi günlük kıyafetlerimizle bisiklete binerek ulaşımımızı sağlayabiliriz. Buna dikkat çekebilmek için süslendik ve bisikletimizle yollara çıktık” dedi.

Etkinlik, süslü kadınların, süslü bisikletleriyle hatıra fotoğrafları çektirmesiyle son buldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı