REKLAMI GEÇ

Tabakhane’deki yıkım bir tek onları sevindirdi

Tabakhane’deki yıkım bir tek onları sevindirdi

Merkezefendi’nin Sümer Mahallesi’ndeki Tabakhane’de kentsel dönüşüm uygulaması kapsamında eski binalar yıkılırken, bu çalışma yakacak odun alamayanları sevindirdi. Yıkımı duyan çok sayıdaki kişi, molozların arasından yakacak toplamaya çalıştı.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 27 Aralık 2015 Pazar, 10:33

Sümer Mahallesi’ndeki Tabakhane, bir dönem Denizli’nin en önemli üretim ve istihdam yeriydi. Burada işlenen deriler, Türkiye’nin dört bir yanına pazarlanırdı. Zamanla kent içinde kaldı ve bu kez yarattığı kirlilik nedeniyle gündeme oturdu. Honaz’ın Kaklık Mahallesi yakınlarında Deri İhtisas Sanayi Bölgesi kurulmasıyla işletmeler buradan taşındı ve kentin en önemli problemi çözüldü.

İÇKİLİ BÖLGE İLAN EDİLDİ
Tabakhane’nin ikinci kez gündeme gelmesi, Denizli Belediyesi, büyükşehir olmadan önce alınan meclis kararıyla buranın “içkili mekanların faaliyet göstereceği bölge” olarak ilan etmesiyle oldu. Bunun üzerine birkaç restoran oraya taşındı.

KENTSEL DÖNÜŞÜM UYGULANIYOR
Hemen her dönem yeni bir uygulama alanı olan Tabakhane’de bu kez “kentsel dönüşüm” gündemde. Bu kapsamda binaların yıkımına 25 Eylül’de başlandı. Bina sahipleri, 12 bin lira para cezası ödememek için kendilerine tanınan süre içinde yıkımı tamamlamaya çalıştı.

denizli-tabakhane-ev-yikimi-odunlar-yakacak-vakandas-ic

YAKACAK TOPLAMAK İÇİN ORADAYDILAR
Tabakhane’deki yıkım, kış aylarında yakacak telaşına düşen dar gelirli çok sayıda aile için umut oldu. İş makineleri yıkım için çalışırken karşılaşabilecekleri tehlikelere aldırmayanlar, molozların arasından tahta parçaları toplayıp yakacak teminine çalıştı.

İş makinelerinin durduğu, ekiplerin mola verdiği anlarda ise vatandaşlar, beraberlerinde getirdikleri semaverde demledikleri çayı yudumlarken, yüzlerine ısınma sorunlarına çözüm bulmuş olmanın rahatlığı yansıyordu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı