REKLAMI GEÇ

Tehdit iddiasıyla görevden alındı

Tehdit iddiasıyla görevden alındı

İŞKUR Denizli İl Müdür Yardımcısı A.S. kurumdaki bir kadın memuru odaya kilitleyip dayakla tehdit ettiği iddiasıyla bu görevinden alınıp, araştırma görevlisi olarak aynı kuruma atandı. A.S. kendisine kumpas kurulduğunu öne sürdü.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Nisan 2016 Cuma, 14:19

Ferah IŞIK/Denizli, DHA

Geçen yıl 4 Aralık’ta meydana gelen olay, iddiaya göre şöyle gelişti: İki yıldır İŞKUR Denizli İl Müdür Yardımcılığı görevini yürüten A.S. kurumda danışman olarak görev yapan G.M.Y.’ye bir vatandaşın işini yapması için talimat verdi. G.M.Y ise, kendisinden talep edilen işin mevzuata aykırı olduğunu söyledi. Bunun üzerine sinirlenen A.S., memur G.M.Y.’nin odasına girdi, kapıyı kilitleyip tartışmaya başladı. Bu tartışmanın ardından G.M.Y. İŞKUR Genel Müdürlüğü’ne ve Denizli Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. G.M.Y. suç duyurusunda, “Müdür yardımcısı benden mevzuata aykırı iş yapmamı istedi. Ben de kabul etmedim. Bunun üzerine kapıyı kilitleyip, ‘Seni dövmemek için kendimi zor tutuyorum’ dedi. Ellerini havaya kaldırıp tehditler savurdu. Çok korktum. Kapıyı kapatıp beni alıkoydu” dedi.

“KUMPAS KURULDU” İDDİASI
Savcılığa ve müfettişlere yaptığı savunmada A.S.’nin “Personelden mevzuata aykırı bir iş istemedim. Verdiğim talimatı uygulamadığı için hakkında tutanak tuttum. Soruşturmacı durumdayken sanık durumuna düştüm. Bana kurulan kumpas paralelcilerin kumpasından daha berbat. Şahsıma iftira atıldı, kumpas kuruldu. Şahitlerimiz var. Ben sadece kadın memura, talimatımı uygulamadığı için ‘Seni dövmemek için kendimi zor tutuyorum’ dedim. Hakkımda şikayetçi olan kadın, il müdürü ile birlikte hareket ediyor ve kendisini il müdürü yönlendiriyor. Böyle bir olay olmasaydı, hakkımda taciz iddiasında da bulunabilirdi. Zira, bunu yapacak bir insan” dediği öğrenildi.

Suç duyurusu sonrası idari ve adli soruşturma başlatıldı. İŞKUR Genel Müdürlüğü’nün görevlendirdiği müfettişlerin yaptığı incelemenin ardından Eğitim-Bir Sen Şubesi’nin de eski başkanlarından olan A.S. bir hafta önce müdür yardımcılığı görevinden alındı, aynı kuruma araştırma görevlisi olarak atandı. A.S.nin de memur M.G.Y hakkında iftira davası açtığı öğrenildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı