REKLAMI GEÇ

Tekstil işçisi ATM’da bulduğu 3 bin lirayı bankaya teslim etti

Tekstil işçisi ATM’da bulduğu 3 bin lirayı bankaya teslim etti

Tekstil işçisi İbrahim Doğan’ın davranışı, “İnsanlık ölmemiş” dedirtti. İşlem yapmak için gittiği banka ATM’sinde 3 bin lira bulan Doğan, parayı bankaya teslim etti, sosyal medyadan da paranın sahibinin bulunması için paylaşım yaptı. Tekstil işçisi, bu davranışı nedeniyle kısa süre içinde mesaj yağmuruna tutuldu. Yapılan yorumların özü ise “Dünya böyle insanlar sayesinde ayakta duruyor” oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Kasım 2017 Pazartesi, 16:49

Bir tekstil fabrikasında çalışan İbrahim Doğan, Cumartesi günü işlem yapmak için Bayramyeri’nde bir bankanın ATM’sine gitti. ATM’de işleme başlayan Doğan, kendisinden önce bir kişinin yatırdığı 3 bin TL’nin ATM tarafından geri verildiğini fark etti.

Parayı alan ve işlemini tamamlayan Doğan, bankanın genel merkezine telefonla ulaştı ve durumu anlattı. Görevlinin hafta içi gelmesini söylemesi üzerine evine giden İbrahim Doğan, bugün banka şubesine gitti ve tutanak ile ATM’de bulduğu parayı teslim etti.

SAHİBİNE ULAŞILAMADI
Yaşadıklarını Denizlihaber.com’a anlatan İbrahim Doğan, tutanakla parayı bankadaki görevlilere teslim ettiğini ve işlem kontrolünden kimliğinin tespit edildiğini söyledi.

Şube görevlilerinin paranın sahibine ulaşmaya çalıştığını, ancak telefonlara yanıt alamadığını belirten Doğan daha sonra bankadan ayrıldığını söyledi.

SAHİBİNE TESLİM EDİLDİ
Parayı teslim etmesinden bir süre sonra banka ile yeniden temasa geçtiğini ve paranın sahibine ulaştırıldığını öğrendiğini anlatan İbrahim Doğan, rahat bir nefes aldığını kaydetti.

“HELAL KAZANIP, HELAL HARCIYORUZ”
Yaşadıklarını ve davranışını Denizlihaber.com’a anlatan İbrahim Doğan, bir tekstil fabrikasında asgari ücretle çalıştığını belirterek, “Cumartesi günü bankaya gittiğimde benden önce kartsız işlemle para yatıran bir kişi, işlemini tamamlamadığı için, ATM ben işleme başlayınca iade etti. 3 bin lira olduğunu fark ettim ve bankanın genel merkezini aradım. Hafta sonu olduğu için bir şey yapılamayacağını, hafta içi gelmem gerektiğini söylediler” dedi.

Pazartesi günü mesai başlangıcında bankaya gidip parayı teslim ettiğini belirten Doğan, “Bizim başkasının parasında hiçbir zaman gözümüz olmadı. Helal kazanıyor ve helal yiyoruz. Ben olması gerekeni yaptım. Bence herkesin aynı davranışı sergilemesi gerekiyor” dedi.

SOSYAL MEDYADAN YORUM YAĞDI
Başına gelenler ile ilgili sosyal medyadan da paylaşım yapan İbrahim Doğan, kısa sürede en çok konuşulanlar arasına girdi. Yaptığı paylaşımın altına yorum yapanların birleştiği nokta ise “Dünya bu tür insanlar sayesinde ayakta duruyor” oldu.

İşte o paylaşımlardan bazıları:

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı