REKLAMI GEÇ

TMMOB Üyelerinden teröre tepki

Hakkâri Dağlıca’da yaşanan son terör olaylarını kınamak amacıyla basın toplantısı düzenleyen Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Aydın Yücel, düzenlenen saldırılarda emperyalist güçlerin desteğinin açık olduğunu ve askeri operasyonu kararının arkasında olduklarını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 26 Ekim 2007 Cuma, 00:00

Hakkâri Dağlıca’da yaşanan son terör olaylarını kınamak ve şehitlerimizi anmak amacıyla Basın Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyen TMMOB, halkı teröre karşı duyarlı olmaya çağırdı. Toplantıya, Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Aydın Yücel, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Ümit Bülent Altunay ve Kimya Mühendisleri Odası Başkanı Ömer Duysal katıldı.

Bölgede yaşanılan sürecin ABD Emperyalizminin Büyük Ortadoğu Projesi kapsamında yer alan ülkelerin sınırlarını yeniden belirlenmesi politikasının bir parçası olduğunu dile getiren Aydın Yücel, yaratılmaya çalışılan Öfke ve kinin, yaşanılan sorunları barışçıl ve demokratik yönden çözümünü imkânsız hale getirdiğine dikkat çekti. Yücel, “Emperyalist güçlerin açık desteği alınarak düzenlenen bu hain saldırılarla, toplumumuzun birlik ve beraberliğinin bozulması amaçlanmaktadır. Güç birliği iç inde hareket ederek emperyalist güçlere ve taşeronlarına karşı en anlamlı cevabı vermeliyiz” diye konuştu.

Bölgede, Türkiye’de ve dünyada barışı savunan mimar ve mühendisler olarak silahların konuştuğu yerde defalarca barışın sesini duyurmaya çalıştıklarını ifade eden Yücel, atılan her bombanın, patlayan her mayının ülkemizdeki barış içinde yaşama umuduna vurulan bir darbe olduğunu söyledi. 28 Ekim’de düzenlenecek olan Teröre Lanet Mitingi’nin hiçbir kurum veya derneğin mitingi olmadığının altını çizen Yücel, halk olarak sağduyulu ve metanetli olunması gerektiğinin altını çizdi.

Teröre karşı öncelikle ekonomik ve siyasi yaptırım uygulanması gerektiğini belirten Yücel, askeri müdahalenin son yol olması gerektiğini ama hükümetin her türlü yolu denemesine rağmen askeri operasyondan başka çıkar yol kalmadığını kaydetti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı