REKLAMI GEÇ

“Uğraşmayın” dediler ama o umudunu kaybetmedi

“Uğraşmayın” dediler ama o umudunu kaybetmedi

Püskül, bir sokak köpeği. 7 ay önce Hayvan Dostları Derneği üyeleri tarafından ölmek üzereyken bulundu. Veterinerlerin bile umudu kestiği Püskül’ü sahiplenen üyeler, yaşamaz diyenlere inat onu hayata bağladı. Gücünü tam olarak toplayamasa da Püskül artık kurtuldu.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 14 Temmuz 2016 Perşembe, 09:37

Hayvanlara yapılan eziyetlere karşı bu haber içinizi ısıtacak. Püskül, 3 yaşında bir sokak köpeği. Kaderi 7 ay önce yolunun kesiştiği Denizli Hayvan Dostları üyeleri ile değişti.

denizli-olmek-uzere-olan-kopegin-degisimi-1

Püskül’ü tüyleri dökülmüş ve açlıktan kemikleri görünür halde ölmek üzereyken bulan ve sahiplenen dernek üyeleri, tam bir insanlık örneği gösterdi.

denizli-olmek-uzere-olan-kopegin-degisimi-2

Denizli’de Püskül’e çare bulamayan üyeler umudu 148 km uzaklıkta aradı. Üyelerden gönüllüler, Püskül’ü Burdur Veteriner Fakültesi’ne götürdü, veteriner hekim tarafında deri versiyonu hastalığı teşhisi konuldu.

Ancak, veteriner Püskül’ün yaşamayacağını söyledi, “Kurtulmaz uğraşmayın” diyerek olumsuz cevap verdi. Umudunu kaybetmeyen üyeler, Püskül’ün tedavisinin başlatılmasını istedi.

denizli-olmek-uzere-olan-kopegin-degisimi-5

Püskül’ü yanına alan Denizli Hayvan Dostu üyesi Bülent Çakır, 7 ay boyunca her gün Püskül ile sıkılmadan ilgilendi ve dernek üyelerinin ve Çakır’ın bu davranışı gün geçtikçe artan hayvan zulümlerine karşı en güzel örnek oldu. 7 aylık tedavinin ardından sağlığına kavuşan Püskül ise şimdi çok mutlu.

denizli-olmek-uzere-olan-kopegin-degisimi-3

Çünkü ölümün eşiğinden dönen Püskül’ün sağlığı eskisinden daha iyi ve onu çocuğu gibi bakan sahibi ile sıcak bir yuvası var.

Yorumlar

öğrenci velisi   -  Bağlantı 14 Temmuz 2016, 10:51

Helal olsun size ellerinizden öperim. Büyük sevap işlediniz.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı