Ünlü olma zaafını kullanan dolandırıcılar “sinemacı kılığına” girdi
Ünlü biri olma, çoğu insanın hayali. Yakın zamanda Denizli’de çekilen dizi, bu hevesteki Denizlilileri heyecanlandırdı. İşte bunu fırsat bilen dolandırıcılar, sosyal medyadan “oyuncu arıyoruz” diyerek dolandırıcılığa başladı.
Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Eylül 2024 Pazartesi, 13:49
Kısa sürede ünlü olma, çok para kazanma; elinden telefon düşmeyen özellikle genç neslin hayali… Gençler, telefon ekranlarındaki influecer’lara, televizyon dizilerinde gördüğü oyunculara özeniyor.
Sosyal medyadan şöhret basamaklarını tırmanma, son zamanlarda hayli kolay. Elbette en kolayı televizyon ekranlarında boy gösterebilme.
“Ünlü Olma Hayali ve Dolandırılma!”
ATV’de yayımlanan “Bir Gece Masalı” isimli dizinin birkaç bölümü Denizli’de çekildi. Yaz başında; bazıları Delikliçınar meydanında, bazıları Pamukkale’de çekim ekibini gördü, izledi. Dizi geçen hafta yayına girdi.
Dizinin yayınlanması, bizim gibi yerel gazetelerde sıklıkla haber oldu. Bu da popülariteyi artırdı.
“Ünlü olma hayali” ve “dolandırılma” ifadeleri işte tam bu noktada kesişiyor.
Çünkü dolandırıcılar, daha önce defalarca kullandığı yöntemi, bu popülerliği kullanma adına tekrar uygulamaya koydu: Oyuncu arıyoruz!
Dolandırıcılar Şimdi de “Filmci” oldu!
Türkiye’de dolandırıcılar her kılığa girebiliyor. Örneğin kapora dolandırıcılığında aracını satma niyetindeki bir esnafa dönüşebiliyor. Ya da “adınız terör örgütü soruşturmasına karıştı” diyen bir savcı oluyor.
İşte o dolandırıcılar şimdi de “filmci” oldu.
Özellikle sosyal medya mecralarına “oyuncu arıyoruz” diye ilan veriyorlar. Bu genelde bir ajansın sayfası görünümüne bürünüyor. Hatta internet sitelerine ve mail adreslerine yönlendirme yapıyorlar. İletişimin de bir WhatsApp numarası üzerinden yapılmasını istiyorlar.
Böyle Bir Ajans Var mı?
İnternet sitesine girdiğinizde sizi; en ünlü dizilerde oynayan aktör ve aktrislerin fotoğrafları karşılıyor. Burada ünlülerin hayranlarıyla çekildiği fotoğraflar var. Böylece, ünlülerle olan yakınlığa vurgu yapılmak isteniyor. Ancak fotoğrafların çoğu, sosyal medya hesaplarından çalınma.
Denizli’de çekileceği iddia edilen filmin detayını öğrenme için verilen telefon numarasını aradık. Fakat numara sadece whatsaapp’tan kullanılabiliyor. Bu nedenle iletişim kurulamıyor.
“Dolandırıcıların Verdiği E-Posta Adresi Çalışmıyor”
Hem, sosyal mecralara verdiği reklamdaki, hem de web sayfasındaki e-posta adreslerine filmin detaylarını isteyen mailler gönderdik. Fakat burada da posta sunucuları, belirtilen adresleri bulamadı. Bu nedenle e-postalarımız geri döndü.
Başka bir numaradan başvuru mesajı gönderdik. Bunun karşılığında önce kayıt açmaları gerektiğini bunun için de 800 TL ödenmesi gerektiğini söylediler. Fakat bizden fotoğraf ve isim istemediler. Güya, tüm işlemler para gönderildikten sonra başlayacak.
Dolandırılmamanın Yolu, Bilinçlenmeden Geçiyor
Bunun gibi çok sayıda dolandırıcılık örneği var. Polis, önlemek için sürekli bir çaba içinde. Fakat bu uyanıklardan kurtulmanın en iyi yolu, yaptıkları işi sorgulamaktan ve bilinçlenmekten geçiyor.
Yorumlar
7 yıl önce de Denizli de garaj in yakınında bı otelde görüşme ayarlayıp bir sürü insan iki foto çekip sözleşme yapıp milleti dolandirdilardi bizide dolandırdılar Allah bin katına cikartsin
Bunlara inanan mal varmı acaba