REKLAMI GEÇ

Uyutulmaya hazırlanan 3 kediyi kurtardı

Uyutulmaya hazırlanan 3 kediyi kurtardı

Üniversite öğrencisi Hasret Yılmaz, trafik kazası geçiren ve felç olan 3 kediyi yeniden hayata bağladı. Denizli ve İzmir’de Sokak Hayvanları Kliniği’nde aldığı 2, Babadağ’dan gelen bir felçli kedi, Hasret Yılmaz sayesinde çok kısa sürede koşup oynamaya başladı. Yılmaz, sağlığına kavuşturduğu kedilere şimdi sıcak bir yuva arıyor.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 11 Aralık 2016 Pazar, 08:55

Sokakta yaşayan dostlarımız zaman zaman hayvan düşmanlarının işkencelerine maruz kalıyor, zaman zaman da trafik kazalarının kurbanı oluyor. Denizlili hayvansever üniversite öğrencisi Hasret Yılmaz, kendini engelli hayvanlara adamış.

Geçirdikleri trafik kazaları nedeniyle hareket edemeyen 3 kediyi 3 ayrı yerden alan Hasret Yılmaz, onları kısa sürede hayata döndürmeyi başardı.

Ponçik, Sütlaç ve Babadağ’dan getirdiği sokak kedisini nasıl hayata döndürdüğünü anlatan Hasret Yılmaz, “3 kedi de trafik kazası geçirmiş ve uyutulmayı bekliyordu. Ponçik İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde klinikte kalıyordu ve ‘1 ay içinde geçici yuva bulunamazsa uyutulacak’ ilanı vardı. İlanı görür görmez İzmir’e giderek, Ponçik’i aldım ve Denizli’ye getirdim” dedi.

Sütlaç’ın da Ponçik gibi aynı kaderi yaşadığını, onun da trafik kazası sonrası felç geçirdiğini belirten Hasret Yılmaz, “Büyükşehir Belediyesi Kliniği’nden Sütlaç’ı aldım. 2 hafta boyunca klinikte beklediği için hasta yaraları da oluşmaya başlamıştı. Uyutulmayacağını söylediler ama ben uyutulacağından emindim. Aldıktan sonra tedavi için Ankara’ya gönderdim. 2 hafta Kedi Hospital’de tedavi gördü ve yeniden Denizli’ye getirdim” diye konuştu.

Babadağ’dan da trafik kazası mağduru bir kediyi Sibel Yüksel Tokcan aracılığıyla getirdiğini anlatan Hasret Yılmaz, “3 kediyi de uyutmaya hazırlanıyorlardı. İmkansız demelerine rağmen 3 kediyi de uzun uğraşların sonunda hayata döndürdüm. Felçliydiler, kımıldayamıyorlardı. Tek tek ilgilendim, fizik tedavi uygulamadı. Şimdi üçü de sağlığına kavuştu, koşup oynayabi
liyorlar” dedi.

Evinde çok sayıda kedi ve köpek olduğunu belirten Hasret Yılmaz, engelli hayvanlara karşı zaafı olduğunu ve onları kaderlerine terk edemediğini ifade etti. Hasret Yılmaz, “Şimdi sağlığına kavuşan kediler için sıcak bir yuva arıyorum” dedi.

Yorumlar

Huriye ceren sarıçay   -  Bağlantı 29 Ağustos 2021, 18:06

Benim de hasta kedim var. 15-20 veteriner gezdik ama sonuç alamadık.hiç ayakta duramıyor yürüyemiyor son çare uyutmayı düşündük.Hasret ablanın haberini yeni gördüm ona ulaşabilirsem belki benim kızım da hayata bağlanabilir.Lütfen yardımcı olun

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı