REKLAMI GEÇ

Yaban hayvanları için yemleme yapılıyor

Yaban hayvanları için yemleme yapılıyor

Ağır kış şartları ve yüksek kesimleri kaplayan kar nedeniyle yiyecek bulmakta zorluk çeken yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Ocak 2020 Perşembe, 13:11

Tarım ve Orman Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü ekipleri, aşırı soğuklar ve özellikle yüksek kesimleri etkisi altına alan kar yağışının ardından yaban hayvanları için harekete geçti.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürlüğü ekipleri Emir Dağları’nda 1600 metre rakımlı Balcam Yaylası’na, yılkı atları ve yaban hayvanları için saman götürürken, STK’lar da çalışmaya destek verdi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü ekipleri Afyon’un yanı sıra Denizli, Eskişehir, Uşak ve Kütahya’da da doğada yemleme çalışması gerçekleştirdi.

Yaban hayvanlarının kış koşullarında yiyecek bulmakta güçlük çektiğini belirten yetkililer, saman ve benzeri yemler ile yaban hayvanlarının desteklendiğini ifade etti.

Yemleme çalışmalarına Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra gönüllü STK’lar ile kamu kurumları da destek veriyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı