REKLAMI GEÇ

Yardım Meleği Rukiye Öğretmen

Yardım Meleği Rukiye Öğretmen

Pamukkale Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümünden geçen yıl mezun olan Rukiye Kapu, Hakkari Yüksekova’da öğretmen olarak görev yapmaya başladı. Öğrencilerin maddi imkansızlıklarını gören Rukiye Öğretmen, onlar için bir şeyler yapmak istedi. PAÜ’deki hocası Yrd. Doç. Dr. Sevgi Özgüngör’den yardım istedi ve bir seferberlik başladı.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 21 Ocak 2015 Çarşamba, 10:06

PAÜ’den mezun olduktan sonra Hakkari Yüksekova’daki Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu’nda göreve başlayan Rehber Öğretmen Rukiye Kapu, maddi imkansızlıklar içindeki öğrencilerinin kışın dondurucu soğuğunda ince kıyafetlerle okula geldiklerini görünce durumlarına kayıtsız kalamadı.

Mezun olduğu Pamukkale Üniversitesindeki Hocası Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sevgi Özgüngör’den yardım isteyen Rukiye Öğretmen’in çağrısı seferberlik başlattı.

Öğrencisinin kendisinden yardım istemesiyle harekete geçen Yrd. Doç. Dr. Sevgi Özgüngör, sosyal medya üzerinden çağrıda bulundu ve yardım yağmaya başladı.

ic-1

Özgüngör, “Öğrencim, ‘Çocuklar çok kötü durumda ayakkabısız, kabansız geliyorlar, yardımcı olabilir misiniz?’ dedi. Ben de Facebook’tan öğrencilerime, arkadaşlarına, kardeşlerinin kıyafetleri varsa getirmelerini istedim. Öylelikle başladı. Çok yardımsever insanlarımız var. İmkanı olmayan dahi katkı koymak için çabalıyor” dedi. Kıyafet yardımlarını, Eğitim Fakültesi’ndeki 442 numaralı odasında toplayan Güngör, kargo ile yollayamayan hayırsever vatandaşların bizzat fakülteye getirebileceklerini söyledi.

ic-2

Öğrencilerinin durumundan etkilendiğini ve bir şeyler yapmak istediğini belirten Fatih Sultan Mehmet Ortaokul Rehber Öğretmeni Rukiye Kapu, “Öncelikle bulunduğum okulun maddi imkanı düşük. Sosyal alan deseniz hiç yok. İmkanlar çok kısıtlı olduğu için de yoksunluk içindeler. Bu tür yardımlarla biraz olsun hayatlarını kolaylaştırmak istiyoruz. Şu ana kadar birçok yardım geldi. Ancak giyim ve ayakkabı yardımı yapılırsa çocuklar için daha iyi olur. Karda kışta okula gelip gidiyorlar ve o kıyafetleri ile zor durumda kalıyorlar” dedi.

Kapu, 7-15 yaş grubu öğrencilere giyim ve ayakkabı yardımında bulunmak isteyenlerin Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu Yüksekova/Hakkari adresine de direkt olarak kargo ile gönderebileceklerini ifade etti.

Yorumlar

ibrahim   -  Bağlantı 21 Ocak 2015, 21:26

inşallah bu hocamızın aşkını şevkini kırmazlar…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı