REKLAMI GEÇ

Zamanla yarışın görüntüleri yayınlandı

Zamanla yarışın görüntüleri yayınlandı

Denizlililer, aniden fenalaşıp bayılan yolcuyu otobüsle Denizli Devlet Hastanesi’ne yetiştiren şoförü konuşuyor. Uaşım A.Ş. şoför Ahmet Tetik’in yolcuyu hastaneye yetiştirmek için gösterdiği çabanın görüntülerini paylaşırken, tedavisi tamamlanan 39 yaşındaki D.K. taburcu edildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Kasım 2016 Perşembe, 18:14

Denizlihaber.com’un dün duyurduğu haberde, Başkarcı hattına sefer yapan 28/1 numaralı 20 BLD 83 plakalı otobüste yaşananlar, gerektiğinde inisiyatif kullanabilmenin önemini bir kez daha ortaya koydu. Otobüs şoförü Ahmet Tetik, hareketinden kısa bir süre sonra yolculardan D.K.’nin bayıldığını gördü.

denizli-otobus-soforu-hayat-kurtardi-1

Sonrasında ise otobüsün içindeki güvenlik kamerasına saniye saniye yansıyan zamanla yarış başladı. İnisiyatif alıp normal güzergahının dışına çıkan Tetik, otobüsle Denizli Devlet Hastanesi’ne en kısa yoldan ulaşabilmek için çaba harcadı. Bu arada 112’yi de arayarak yolcuyla ilgili bilgi verdi.

112 EKİBİ KARŞILADI
Tetik’in kullandığı belediye otobüsünü Denizli Devlet Hastanesi yakınında 112 Acil Servis Ekibi karşıladı. Görevliler, baygınlık geçiren D.K.’ye ilk müdahaleyi otobüsün içinde yaptı. Daha sonra da ambulansa alınarak hastaneye götürüldü. Tetkikleri yapılan D.K., tedavisinin tamamlanmasının ardından taburcu edildi.

ŞOFÖR TETİK, O ANLARI ANLATTI
Tetik, yaşadıklarını anlatırken, “Otogar durağından hareket ettiğim an, görevli arkadaş son bir yolcu daha olduğunu beyan etti. Yolcuyu aldım. Rahatsız olduğunu söyledi. 112’yi arayarak sağlık ekiplerini haberdar ettim. Bu sırada dörtlüleri yaktım. Korna çalarak durakları geçtim ve hastane önüne park ettim. Sağlık ekiplerimiz olaya hemen müdahale etti. Bu gibi acil durumlara karşı hazırlıklı olmamız için bizlere eğitimler verildi” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı