REKLAMI GEÇ

Dokunulmazlıklar kaldırılmasın

20 Mayıs 2016 Cuma

Dokunulmazlık konusu yıllardır aralıklarla gündeme gelir. Maalesef ilkesel olarak değil, şimdi olduğu gibi hep siyasal çıkarlar güdülerek ele alındı.
İktidarlar kendi koltuğunu sağlama almak için dokunulmazlık zırhını istedi, muhalefette bulunanlar yalnızca iktidarı sallamak için dokunulmazlığa karşı oldu.

Terör örgütü ile aynı yönde hareket eden milletvekillerinin hainliklerini tüm çıplaklığıyla görüyoruz. Ancak buna verilecek cevabı iyi seçmek gereklidir.
Ülkeyi bölmeye çalışanlarla aynı yönde hareket eden milletvekili ya da siyasi partiye “mecliste dokunmayı ” becerebilmeliyiz. Milletin önünde rezil edebilmeliyiz.
Demokrasi böyle bir sistem değilmi?
Ayıplarını milletin önüne çıkaracağız, millette ilk seçimde dersini verecek. Sonra zaten yargılama yapılacak.
Daha da ötesi ülkenin bölünmez bütünlüğüne aykırı söylem ve eylemlerde bulunanların dokunulmazlık zırhı zaten yoktur. Şu anda bile bu kişilere dava açılabilir. Neden bunu yapmıyoruz?

Bugünkü dokunulmazlıkların kaldırılması teklifi, hukuki içerik ve amaç açısından birçok yanlışlıklarla dolu.
Hukuk kuralları tıp alanında olduğu gibi öncelikle “önleyici”olmalıdır. Suç işlenmesini caydırıcı olmalıdır. Önümüzdeki garip teklif ise, “işlendiği düşünülen suçları özel bir usulle hemen cezalandırma yolu açalım, yeni işlenecek suçlar için dokunulmazlık zırhı devam etsin” demektedir.
Teklif Meclis’te rededilmelidir. Refarundum yoluna gidilmemelidir.
Aksi halde gereksiz yeni bir kaos, kavram kargaşası, ekonomik ve sosyal hayat için ciddi kayıplarla karşılaşacağız.

Yapılması gereken acil iş devletin bütünlüğüne yönelik suç işlediği iddia edilen milletvekillerinin fezlekelerinin Meclis’te öncelikle ele alınmasıdır. Yargı önünde hesap vermelerinin sağlanmasıdır.
Bir sürü siyasi manevraya gerek yoktur. Memleketin enerjisine yazık. Yapılacak o kadar çok işimiz var ki …
Konuyla yakından ilgili olarak da belirtmek gerekir ki, hukuk alanındaki acil işlerimizden birisi tutuklama tedbirinin keyfiliğine, cezalandırma yöntemine dönüşmüş olmasına derhal son verilmesidir.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

Alicnkya   -  Bağlantı 20 Mayıs 2016, 11:55

Bende aynı fikirdeyim şuan dokunulmazlık kalkmamalıdır

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı