REKLAMI GEÇ

SANDIKTAN KİMİN ÇIKACAĞI BELLİDİR

23 Ekim 2015 Cuma

Çok partili seçimlerin başladığı 1950 den beri tüm sonuçlar Millet iradesi ve onun çok ince mesajlarını yansıtmıştır.

1950 /54 seçimleri demokrasi özlemini ve tek parti döneminin milletin değerlerine zıt icraatlarının reddedildiğini anlatır.

1990 lı yıllara girerken 12 Eylül siyasi yasaklarının kalkması hakkındaki referandumdaki % 50,5 evet oyu, 2002 de tüm siyasi partilerin sandığa gömülmesi sağduyu ve dengeli sonuçlardır.

Ak partiyi iktidar yapan tüm seçimler, 7 Haziran’da onu iktidardan alan milli irade hep aynı değerdedir.

Siz bakmayın siyasilerin seçim öncesi milli irade deyip deyip, seçim sonralarındaki çelişkili değerlendirmelerine.

Sandıktan çıkan sonuçlar hep adil olmuştur.

Sandıktan kimin çıktığının kağıt üzerindeki adı A ya da B, ya da C partileri olabilse de aslında sandıktan hep BİZ çıkıyoruz. Bir gerçeği hepimiz hatırlayalım. Toplumlar, milletler layık oldukları gibi yöneticilere kavuşurlar, layık olduğu gibi yönetilirler.

Biz kimiz bir bakalım

Karınca incitmez güzeller, ülkesine bir değer katmak için çalışan bilim insanları, çalışkan, helalinden rızık peşinde koşan işçi esnaf, direksiyon sallayan şoför, bilinçli gerçeği kavramış, edepli hayırlı bir nesil için gecesini gündüzünü katan eğitim öğretim gönüllüleri, onca para oyunlarını es geçip iş aş teknesi kuran sanayiciler, insanoğlunun gerçek hayatını aydınlatmak için samimi, yalnızca Allah rızası için gayret eden din adamları, bunlara benzer insan gibi insanlardan oluşan, maalesef azınlıkta kalan bir kesim.

Oğlumuzu kızımızı ya da bir yakınımızı asıl hak sahiplerini çiğneyerek işe aldıran, işimizi gördürmek için rüşvet vermekten çekinmeyen, oğlumuzun askerliği rahat yerde olsun diye her imkanı zorlayan, çalışanlarının sigortasını olabildiğince sallayan, namazdan çıktıktan sonra dükkanına geçip yalan yere yeminle mal satmaya çalışan, bir garip kapısına geldiğinde “Allah versin” ciddiyetsizliğiyle konuşan, ya da karşılaştığı zor kişilere Allah seni bildiği gibi yapsın (sana mı soracaktı ?) bilinçsizliği içinde konuşan, her oturduğunda dedikodunun belini kıran, aynı partiden olduğu kişiyi haksız bile olsa haklı göstermeye çalışan, Yaradan’a kulluktan başkası felaket iken adeta kula kulluk eden, kendi eksiklerini görmeyip sürekli başkalarını kınayıp duran, empati ve hoşgörüye çok uzak, iş paraya geldiğinde 180 derece değişen, küçümsenmeyecek bir çoğunluk…

Biz buysak, sandıktan bu çıkacak. Uygarca tartışan vekiller, önce hak hukuk diyen partiler, adil ve hakça paylaşımı, vatandaşın din ve inanç hürriyetini sonuna kadar koruyup kollayan iktidarlar, kucaklayan, samimi başbakanlar istemek hiç gerçekçi değil… Biraz böyle çıkacak, biraz diğer kimlikte, bizim gibi karışık. Neysek o!!!

Sandıktan çıkan sonuç biziz. Biz neysek o..

Toparlanalım dostlar. Hayatın gerçeklerine evrenin gerçeklerine, insan olmanın erdemine, varoluşumuzun gerçek nedenine uygun bir yaşama odaklanalım.

Bunları başardığımızda da sandıktan yine biz çıkacağız. Ama bu sefer arayıp durduğumuzu söylediğimiz güzellikler çıkacak…

Haydi, gelin gençlere yeni nesle, bir özrümüzü, bir tavsiyemizi umudumuzu güzel bir eserle, şarkıyla ifade edelim. https://www.youtube.com/watch?v=aoTmoUNt32E

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı