REKLAMI GEÇ

MOTİVASYONUNUZU KAYBETMEYİN!

26 Ocak 2019 Cumartesi

Bu haftaki konumuzda “kendimizi ne kadar tanıyoruz ve nelerden mutlu oluyoruz?” sorusuna yanıt bulmaya çalışalım.

Kendinizi ne kadar tanıyorsunuz, mesela neler yapmaktan mutlu oluyorsunuz, en çok neler yapınca pişmanlık duyarsınız veya hangi yemek/besinlere karşı zaafınız var? Tüm bunları kendinize sorun ve düşünün.

Fiziksel, psikolojik, sosyal alanda olduğu gibi beslenme konusunda da hemen hemen herkesin belli başlı kişiliği vardır aslında…

Yaşadığımız iyi veya kötü olaylar nasıl fiziksel, sosyal, psikolojik açıdan kendi kişiliğimizi tanımamızı sağlıyorsa; diyet yani SAĞLIKLI BESLENME PROGRAMI da ”BESLENME” alanında kendimizi tanımamızı sağlar.

Ve tabi ki bu durum kolay bir şekilde oluşabilen bir şey değildir.

Diyete başlanılan ilk hafta genellikle daha zor geçebilmektedir. Çünkü kişiye özel olarak oluşturulmuş beslenme programı ile hem beslenme şeklinizi hem de öğünlerinizin düzenine alışmak kolay olmayabiliyor. Bir de buna ek olarak ”HER GÜN TARTILMAK” gibi bir istek oluşur, kişi her gün hatta bazen günde 3-4 kez tartılmaya başlar.

Bu durum kişide hem moral bozukluğuna, hem de daha fazla stres altına girmesine neden olabilir. Çünkü gerek gün içerisinde, gerekse dün ile bugün arasında vücut ağırlığımızda değişiklik olması çok normaldir.

Yediklerimize ve içtiklerimize bağlı olarak oluşabilen ödem gibi durumlar tartıda gördüğümüz rakamın artmasına sebep olabilmektedir. Bu nedenle her gün tartılmak yerine en sağlıklısı olarak haftada 1 kez tartılmalıyız. Ve kendimizi de buna göre değerlendirmeliyiz.

Aynı zamanda diyet sürecini geçici bir süre için yapılan bir olay gibi algılamak yerine bunu bir ”YAŞAM TARZI” olarak benimseyip uygulamamız gerekmektedir. Böylece ideal kilomuza ulaştıktan sonra da o kilomuzu da daha sağlıklı ve uzun bir şekilde koruyabiliriz.

Kilo verme süreci de kişinin metabolizmasına, sosyal yaşantısına, yaş, cinsiyet ve hastalık durumlarına göre de değişiklik göstermektedir. Yani kendinizi bir başkasına göre kıyaslayıp, ”Ben niye daha az kilo veriyorum?’ gibi düşüncelere kapılmayın ve moralinizi bozmayın.

Rakamlara çok takılmadan, sağlıklı bir yaşama doğru bir adım daha yaklaştığınızı düşünerek, başarılı olduğunuzu fark edin.

Ve kendinizi sürekli ”Ben bu yola girdim ve başarılı olacağım!” sözleriyle motive edin.

Çünkü burada önemli olan ideale ulaştıktan sonra da sürdürülebilir sağlıklı bir beslenme planı ile sağlıklı bir yaşam şeklinin oluşturulmasıdır.

Bu başarılarınızın olması için de işte kendinizi çok iyi tanımanız gerekmektedir ve kendi iç sesinize kulak vermelisiniz!

Unutmayın ki bazı şeyler de sizin elinizde olmayabilir. Yaşam kalitenizin artmasını istiyorsanız, daha fazla vakit kaybetmeden, bahaneler üretmeden bu işin uzmanı olan bir diyetisyen yardımıyla hedefinize ulaşın!

Bir sonraki yazıda buluşmak dileğiyle sağlıcakla kalın…

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

İZZET KAYMAN   -  Bağlantı 26 Ocak 2019, 09:56

Azizenur hanım
çok güzel bir yazıolmuş
eline sağlık

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı