REKLAMI GEÇ

TATİLDE DİYET OLUR MU?

13 Temmuz 2019 Cumartesi

Yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte tatil planları çoktan yapılmaya başlandı bile!

Yılın yorgunluğunu atmak, stresten uzak durmak, farklı tatlar edinmek ve keyif dolu bir tatil geçirmek istiyorsunuz…

Fakat bir anda ”kilo almamam lazım, tatilde diyet mi olur?” diye içinizden geçiriyorsanız eğer; bu yazı tam size göre!

Yıl içinde o kadar güzel kilolar verdiniz ama bu durumun tatilde bozulmasını da istemiyorsunuz. Ancak şunu da unutmamak gerekir ki; tatilde maalesef çok da diyet listesine uyulamayabilir. Bunun temel sebebi ise tatilde belli bir program dahilinde olmak istememenizdir. Sıcak havaların ve tatilin vermiş olduğu rehavetin etkisi ile beslenme düzenimiz de ister istemez değişebiliyor.

Bu nedenle bu tatil günlerinde kilo vermeye devam edemeseniz bile temel amacınız en azından ”KİLO ALMAMAK” olmalıdır.

Peki, bunu nasıl sağlayabiliriz? Cevabı ise çok basit: ”PORSİYON KONTROLÜ VE EGZERSİZ” ile.

Yani yasakları bir tarafa bırakıp; porsiyon kontrolü ile güzel lezzetlerden tadarak tatilinizin keyfini çıkarabilirsiniz.

TATİL SONRASINDA TARTIDA İSTEMEDİĞİNİZ RAKAMLAR GÖRMEK İSTEMİYORSANIZ İŞTE SİZE BİR KAÇ KÜÇÜK ÖNERİ:

1) Güne güzel bir kahvaltı ile başlayın.
Açık büfe kahvaltı, çeşit çeşit içecek ve menüler derken ne yediğimizin farkına varamayabiliyoruz aman dikkat! Aşırıya kaçmadan PORSİYON KONTROLÜNE dikkat ederek gayet keyifli ve doyurucu bir kahvaltı yapabilirsiniz.

2)Aktif olmaya çalışın, hareketsiz kalmayın!
Tatilin rehavetine kapılıp, egzersizini ihmal etmeyin. Tabi ki tatildesiniz, dinlenmek istiyor olabilirsiniz ama en azından yemeklerden 1.5-2 saat sonrasında orta tempoda yürüyüşler yapabilirsiniz. Veya günlük düzenli en az 30 dakika yüzüp, tatile gittiğiniz mekanda spor salonu imkanı varsa bunlardan yararlanabilirsiniz.

3) İçeceklere dikkat ediniz!
Sıcak havalara aldanıp tükettiğimiz içeceklerden de fark etmeden boş kaloriler alabiliyoruz. Yaz sıcaklarından bir nebze olsun rahatlamak için gazlı içecek, meyve kokteylleri, soğuk çay gibi boş kaloriler almak yerine günlük su tüketimimizi en az 2.5-3 litreye çıkartabiliriz. Gazlı ve şekerli içecekler yerine de günde 2 şişe sade maden suyu öneririm.

4) Öğün atlamamaya özen gösterin!
Tatilde doğal olarak kahvaltı saatleri biraz geç vakte kalabilir. Kahvaltı ile akşam yemeği arasında hem doyurucu hem de sağlıklı dolu dolu bir ara öğün yapmamızda fayda var. Böylece aksam yemeğinde de daha rahat bir şekilde PORSİYON KONTROLÜ sağlayabiliriz.

5) Tatil sürenizi yemek yemekten ziyade daha çok sevdikleriniz ile vakit geçirip, dinlenmeye ayırın.

6) Yemeklerinizi küçük parçalar halinde tüketin. Böylece sevdiklerinizle yemek yerken hem daha uzun süre vakit geçirmiş olursunuz hem de daha iyi bir PORSİYON KONTROLÜ sağlayıp, yediklerinizden daha fazla lezzet alırsınız. Unutmayın ki beynimize TOKLUK SİNYALLERİ yemek yemeye başladıktan yaklaşık 20 dakika sonrasında ulaşmaktadır.

7) Tatil boyunca genellikle protein ağırlıklı beslenmiş olabilirisiniz. Bu nedenle tatil dönüşünde daha çok sebze ağırlıklı beslenmeye özen gösterin.

8) Bol bol Güneş ışığından yararlanın, D vitamini depolayın.

Sevdikleriniz ile birlikte güzel vakit geçirebileceğiniz tatil dilerim…

Bir sonraki yazıda buluşmak dileğiyle…

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı