REKLAMI GEÇ

EĞİTİMCİ BAŞKAN

12 Haziran 2019 Çarşamba

Günümüzde belediyecilik artık sadece; alt yapı, yol, kaldırım ve temizlik gibi işleri yapan bir kurum olmaktan çıkmıştır.

Belediyeler insanın olduğu her yerde ve her konuda sorumluluğu olan, sosyal, ekonomik, sağlık, eğitim gibi her konuda toplumun ihtiyacını karşılamak gibi görevleri olan kurumlar haline gelmiştir.

Bu kadar önemli ve geniş görev alanı olan kurumları yönetmek üzere seçilecek kişilerde de birtakım özelliklerin olması gerekir.

Nasıl mı?
Bir defa Belediye Başkan’ı toplumun her kesimini içten kucaklayan, herkesi dinleyen ve anlayan, bahane üreten değil çözüm üreten, beldesini ve insanını iyi tanıyan, en önemlisi de ikna yeteneği olan özelliklere sahip olması gerekir.

Ancak seçilen başkanların bir kısmına baktığımızda bu özelliklerin birçoğunu göremiyoruz.

Yönetim anlayışı olarak sadece partisinin ve partiye mensup kişilerin talepleri doğrultusunda hareket eden, personele bu doğrultuda emir veren, bu emirlere uymayan personeli de baskı altına alan başkanların olduğunu görüyoruz.

Bu belediye işi de nereden çıktı dediğinizi duyar gibiyim.

Malum ülkemizde 31 Mart 2019 da ülke genelinde yerel seçimler yapıldı. Bu işin çoktan bitmesi gerektiği halde İstanbul da ve ilimiz Honaz ilçesinde seçimlerin iptal edilmiş olması olayı farklı noktalara taşıdı. İstanbul seçimin heyecanını sadece İstanbul değil bütün ülke yaşıyor. Üstelik yerel seçimden öte genel seçim havasına dönüştü.

İlimizde de 2 Haziran’da yapılan Honaz seçimleri ayni duyguları yaşattı.

Sonuçta 31 Mart seçimini kazanan Yüksel Hoca 2 Haziran’da da tekrar kazanarak görevine başladı.

Peki, bu kadar önemli bir görev olan belediye başkanlığı için yukarıda sıraladığımız kriterler Yüksel Hoca’da var mı?

Doğrusunu söylemek gerekirse bu konuda mütevazı olamayacağım. Sıraladığımız özelliklerin hepsi Yüksel hocada var. Hatta fazlalıklar var.

Örnek mi?
Bir defa Yüksel hoca çok iyi bir baba, çok iyi bir aile reisi, çok iyi bir akademisyen, çok iyi bir meslektaş ve çok uyumlu bir insan.

Bu özellikleri nereden mi biliyorum?
Pamukkale üniversitesi Eğitim Fakültesinde öğretim görevlisi olarak çalıştığım 5 yılın çoğunluğunda Yüksel hoca ile ayni odayı paylaştık. Gerek meslektaşları, gerekse öğrencileriyle olan iletişimi ve mesleğindeki özverili çalışması Yüksel hoca ile ilgili olarak sıraladığım özellikleri fazlası ile hak ediyor.

Bütün bu iyi özellikleri taşıyan Yüksel Hoca, Yüksel Başkan olarak da Honaz halkına çok iyi hizmetler sunacaktır.

Bütün çalışmalarında EĞİTİM odaklı projeler üreteceğine inanıyorum. Eğitim denilince sadece okullara katkı sağlamak, kreşler açmak gibi projeler anlaşılmasın. Örneğin, park yapılacak ise burada ne gibi eğitsel etkinlikler yapabilirizi değerlendirecektir. Çiftçilerin daha verimli ürün almaları için eğitim projeleri geliştirecektir. Gençlerin boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmeleri için eğitsel projeler geliştirecektir.

Kısacası Yüksel Başkan’ın projeleri RANT odaklı değil, İNSAN odaklı olacaktır. Bu durumdan Honaz da ki bütün mahallelerde yaşayan vatandaşlar belediye hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanmış olacaklardır. Özellikle gençler ve çocuklar için Yüksel Başkan çok önemli işler yapacaktır.

En önemlisi de sosyal belediyeciliğin gereği olan belediye kapısının herkese sonuna kadar açık tutacağını ve parti ayrımı yapmadan bütün Honaz halkını kucaklayacağına kesinlikle inanıyorum.

Başarılar diliyorum.
Yaparsın sen BAŞKAN.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı