REKLAMI GEÇ

MÜJDE KORONA BİTTİ!

7 Ekim 2020 Çarşamba

Korona virüsünün ülkemizde de yayılmaya başlaması ile 13 Mart 2020 tarihinden itibaren eğitim kurumlarında eğitim öğretime ara verilmeye başlanmıştı. Ancak virüsün artarak yayılmaya devam etmesi üzerine yüz yüze eğitim yerine uzaktan öğretim çalışmaları ile dönem sonu getirildi.

Doğal olarak yaklaşık üç ay süren uzaktan öğretim süreci verimli olmadı. Ancak bir deneyim kazandırdı.

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullar ve üniversiteler verimli geçmeyen üç ayın deneyimlerinden de ders çıkararak yeni öğretim yılına daha hazırlıklı girilmesi bekleniyordu. Bunun için de ilgili kurumların çalışmalar yaptığı, yeni öğretim yılına her kademedeki okullar ile üniversitelerin daha hazırlıklı gireceği açıklamaları zaman zaman yapıldı. Bu konu ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanı A, B, C planlarının olduğunu sıkça dile getirdi.

Bütün bu çalışmalar sonucu olsa gerek sayın bakan 2020-2021 eğitim öğretim yılının 31 Ağustos’ta başlayacağını açıkladı. Ancak ne olduysa okulların açılışı 21 Eylül’e ertelendi. O da okul öncesi 1. 8. ve 12. sınıflar olarak ve haftada 2 gün şeklinde. Kalan sınıflar için de EBA (Eğitim Bilişim Ağı) üzerinden dersleri izleyebileceği, her türlü alt yapının hazırlandığı açıklandı.

Üniversiteler için YÖK topu üniversite yönetimlerine attı ancak, Sağlık Bakanlığı’ndan da farklı açıklamalar geldi. Bu durumda hiçbir üniversite yönetimi riske girmedi, öğrencilerin ısrarına rağmen uzaktan eğitim kararları alındı.

Biz de bu arada düşüncemiz paylaştık.
Dedik ki;
Uzaktan öğretim olmaz. Eğitim hiç olmaz.

Çözüm istiyorsanız konuyu illere bırakın, her il kendi şartlarına göre planlamasını yapsın, sınıf mevcutlarını azaltarak, ders sayılarını azaltarak, gerekirse cumartesi günlerinde de okulları açarak öğretmenler idareciler bu işi birlikte çözer.

Bu gün itibariyle gelinen nokta ne?

Yüz yüze eğitime başlama kararı alındı. Hatta köy okulları için illere yetki verildi.

21 Eylül’den bu yana iki hafta geçti ne değişti?

Galiba korona virüsü belası bitti.

Ama Sağlık Bakanlığı öyle demiyor. Bilakis artış var.

Bu durumda tekrar sormak gerekir iki haftada ne değişti?

Yine üniversitelere gelirsek;

5 Ekim’de uzaktan eğitim yöntemiyle dersler başladı. Üniversite öğrencilerinin isyanını duyan var mı?

Binlerce öğrenci “sayfa açılamıyor” yazısı ile karşılaşıyor. Sisteme giremiyor, bunlar yetmezmiş gibi dersleri takip etmeyenler devamsız sayılacak kararlarının alınması işin içinden çıkılmaz hale getiriyor.

Diğer tarafta üniversite öğrencisi diyor ki; plajlar açıldı, düğün salonları açıldı, halı sahalar açıldı, barlar, eğlence yerleri açıldı, virüs oralarda yok da, kampüslere mi yerleşti.

Hepsini anladık da anasınıfı, 1. sınıf öğrencileri virüsten kendilerini koruyabiliyor da 20 yaşındaki üniversite öğrencileri kendilerini koruyamayacak mı?

Yükseköğretim ile ilgili olarak anladığım kadarı ile YÖK sorumluluk alıp sorun alma yerine talimat bekliyor. Talimat alırlarsa üniversitelere tebliğ etmeyi bekliyorlar.

İyi de; sorumluluk almayacak insanlar neden kurumların başında olurlar?

Sosyal medyada dertlerini çok kibar bir şekilde yetkililere duyurmaya çalışan sevgili üniversiteli öğrenciler; emekli bir öğretim görevlisi olarak okulunuza kavuşmak istiyorsanız size tavsiyem;

Deyin ki Sayın Cumhurbaşkanına “Recep Tayyip amca bizi duyan yok, bari siz bizi duyun da 8 aydır uzak kaldığımız okulumuza kavuşalım, camdan öğrenme olmuyor, zaten cam da açılmıyor, hele EĞİTİM hiç olmuyor. Bilgi almadan üniversitemizden diploma almak istemiyoruz” deyin.

İnanıyorum sizi duyacaktır. Bu durumda sorumluluk almayan YÖK ve üniversite yöneticilerini de rahatlatmış olursunuz.

 

 

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

asd   -  Bağlantı 8 Ekim 2020, 13:35

Normlar hiyerarsisine göre sağlıklı yaşam hakkı eğitim hakkından önce gelir. Bekir bey de bu halka sürü bağışıklığını öneriyor. Ölen ölür kalan sağlar bizimdir velhasıl.

hasan hüseyin   -  Bağlantı 8 Ekim 2020, 09:30

bekir bey siz hiç yurtta kaldınız mı? bilin diye söylüyorum oraya Anadolunun her yerinden insanlar gelir ve 4 er kişilik odada kalırlar her kattaki öğrenciler aynı tualet ve banyoyu kullanırlar. yöneticilere işkembei kübradan sallamayın

emir   -  Bağlantı 8 Ekim 2020, 08:06

eğitimin telafisi olur.fakat sağlık herşeyden önce gelir.biraz düşünerek yazın.gençler kendilerini korur ona lafımız yok fakat evindeki yaşlı anne babalarına taşırlarsa vebalini kim ödeyecek.

Serhat TEZCAN   -  Bağlantı 7 Ekim 2020, 20:30

Zor durumda kaldığını beyan eden apart sahipleri ile üniversite çevresindeki esnafların ismini anmadan, sesleri olmak istemişsiniz galiba. Derdiniz sağlık ve eğitimden ziyade farklı gibi gözüktü biraz. Sağlıcakla kalın ne diyelim.. Tebrikler..

Serhat TEZCAN   -  Bağlantı 7 Ekim 2020, 20:22

30 kişilik sınıf mevcudu günlere bölünerek 15 kişi ders yapan 1. sınıf öğrencileri ile sınıfın fiziki kapasitesi 100 civarında iken 170 öğrenci mevcudu olan, soğuklarda pencere açılmadan blok 120 dakika ders gören üni. öğrencilerini karşılaştırmak..

Şener ATAKAN   -  Bağlantı 7 Ekim 2020, 12:53

Emekli eğitimciyim diyorsunuz fakat üniversite öğrencilerinin yurtlarda hangi şartlarda kaldığını, otobüslerle okula gidip geldiklerini bilmiyor musunuz. Oradan ahkam kesmeyle olmuyor eğitim geç olsa da alınabilir fakat kaybedilen hayat geri gelmez

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı