REKLAMI GEÇ

BEYHAN ASLAN MI?

13 Aralık 2012 Perşembe

Biliyorsunuz…

Geçtiğimiz haftalarda art arda iki köşe yazısı yazmış ve muhalefetin AKP’nin olumsuzluklarının peşine takılmak ve ona göre siyaset yapmak yerine, neden başarılı olduğunu iyi gözlemleyerek kendisine yön vermesi gerektiğini anlatmıştım…

Ardından da eklemiştim:
“Bunu başarabilmenin yolu da, siyaseti kişisel hesaplardan uzak planlamak ve rakibinin en zayıf yanını iyi görerek hareket etmekten geçer…”

İşte bu bakış açısının dile geldiği yazılarımın temel dayanağını da, önümüzdeki yerel seçimlerde başarılı olmanın yolunun, kendisine muhalefet partisi diyen CHP ve MHP’nin ortak hareket etmesi durumunda yakalanabileceği konusu oluşturmaktaydı…

Benimkisi sadece; minik bir siyasi tespitti ve bu tespiti yapmak için de siyaset bilimcisi olmaya gerek yoktu…

Ayrıca görünen köye ise kılavuza gerek yoktu…

Çünkü kim ne derse desin, AKP iktidarının ortaya çıkmasının ham maddesi başarılı belediyecilik hizmetleri olmuş, bu ham maddeyi çok iyi işleyen AK Parti, belediyecilik başarıları sayesinde hem genel iktidar da hem de yerel iktidarlarda giderek büyüyen başarılara imza atmıştır… Atmaya da devam ediyor…

İşte böyle bir partinin karşısına, hele hele yeni büyük şehir olan bir ilde, üstelik Nihat Zeybekci gibi bir ismin tarih yazdığı bir belediyecilik sonrası çıkmak ve “seçimi alacağız” demek hiç de kolay bir iş olmasa gerek…

Bu nedenle de yazılarımda CHP ve MHP’nin ortak bir aday isminde birleşip seçimlere girmesi sonucu seçimi alma ihtimalinin olabileceğini, aksi taktirde sonucun (AKP’nin adayı kim olursa olsun) AKP lehinde sonuçlanacağını şimdiden görmek için müneccim olmaya gerek olmadığı ileri sürmüştüm…

Bu yazılarım, başta siyasi çevrelerin olmak üzere okuyucularım arasında da ilgi çekti, özellikle de sıradan seçmen vatandaşlar tarafından büyük destek gördü…

Bunun dışında, bazı gazeteci dostlarımın da ilgisini çekmiş olacak ki, CHP ve MHP’nin ortak adaylarını bile dile getirmeye başlamışlar…

Köşesinde ilk önce eski rektörlerimizden Prof.Dr. Hasan Kazdağlı’nın adını dillendiren gazeteci arkadaşım Mustafa Kaya, bir sonraki yazısında Denizli’nin başarılı siyasetçilerinden, şimdilerde TÜKÇEV Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüten Beyhan Aslan’ın ismini ortaya attı…

Yazdığım köşelerden sonra beni arayan CHP ve MHP’den bazı il yöneticileri “Yazdıklarına tamamen katılıyoruz. Ama önemli olan iki partinin de üzerinde sorunsuz birleşebileceği ismin kimliğidir…” demişlerdi…

Kazdağlı ve Beyhan Aslan isimleri ortaya atılınca da, aynı isimler yine bana ulaştılar… Kendi çapımda mini bir anket yaptım ve gördüm ki, Beyhan Aslan ismi ciddi oranda destek görüyor…

Neden?, diye sorduğumda ise ilginç tespitler art ada sıralandı…

Özellikle Beyhan Aslan’ın MHP kökenli olmasına rağmen, ANAP döneminin ılımlı ve başarılı bir siyaset adamı olarak sergilediği demokratik siyaset anlayışı ile sola oy veren Denizlili sol seçmen üzerinde de etkili olduğu…

Siyaset yaptığı dönemde, Ankara’ya yolu ve işi düşen kim olursa olsun ayrım yapmadan sahip çıktığı…

Denizli’yi çok iyi tanıyan, Denizlilinin çok iyi tanıdığı…

İktidarları döneminde birçok hizmetin gelmesine katkı koyduğu…

Hoşgörülü ve uzlaştırıcı bir kimliğinin bulunması nedeniyle de AKP’nin MHP tabanına yönelik oy hesaplarını alt üst ederek, başkanlık koltuğuna oturabilecek bir isim olabileceği ileri sürüldü…

Bana da Beyhan Aslan’la ilgili tespitler hiç de boş tespitler gibi gelmedi…

Neden olmasın?

Yakışır da…

Ama buradan bir uyarıda bulunmadan da geçmek istemem…

Nasıl ki bu seçimleri almak CHP’nin Denizlili Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin ve MHP’nin Denizlili Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan için önemli ise, Denizli’de Başbakan için, Zeybekci için, Mehmet Yüksel için önemli…

Hele hele siyasetin hoşgörülü yüzü olarak beyinlere kazılmış bir isim olan, şimdinin AK Parti Milletvekili Mehmet Yüksel’in gönlünde yatan aslanın ne olduğunu bilenler, ne demek istediğimi de çok iyi anlayacaktır…

Üstelik, önümüzdeki yerel seçimlerde muhalefet işbirliği yaparak Beyhan Aslan gibi güçlü isimlerde karar verirse, AKP’nin de seyretmesini beklemek saflık olur…

Doğal olarak güçlü isim arayışına gideceklerdir… Bu arayış da bana göre (kim ne derse desin) “Mehmet Yüksel” gibi bir ismi önemle öne çıkaracaktır…

Diyeceğim şudur ki; önümüzdeki yerel seçimler, iki eski ve başarılı ANAP’lı siyasetçinin kapışacağı başkanlık yarışına sahne olursa, kimse şaşırmasın…

 

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

Acıpayam Horozu   -  Bağlantı 19 Aralık 2012, 21:05

Sayın Bülent Öztürk, siz iyi bir gazetecisiniz. Ancak tahminleriniz, önerileriniz ve önsezilerinize hiç katılmıyorum. Bana göre bu sıraladıklarınız konuştuğunuz bazı kesimlerin tahminleri ve isteklerini dinlemenizden sonraki bilinçaltınızda kalan tahminler.Seçimlere daha bayağı d var. Bu konuyu işleminiz güzel bir ey ancak ben olsam sizin yerinize bir anket köşesi açardım. Öte yandan seçimlere kadar daha ne sürpriz isimler çıkacak karşınıza bir bilseniz. Duysanız çok şaşırırsınız. Ben size bir isim önereceğim.Sen dahil kim hayır diyecek bakalım. Herkes şaşıracak. Ve gerçek olma olasılığı da yüze 51. Araştırması da size ait. Evet gelelim merak edilen isme. Yerel seçimlerde Denizli Belediye Başkan Adayı CHP’den Adnan Keskin olacaktır. Selamlar.

Burhan Sakoğlu   -  Bağlantı 19 Aralık 2012, 12:59

Türkiyede ki Siyaset anlayışında;Bilgi birikimi ve Tecrübe değil,Kısacası Liyakat değil,Kullanılacak adam yani sadakat ve itaat vardır.Bu anlayış Türk siyasetine hakimken iyi niyetli düşünceler meyve vermez.Beyhan Aslan bu şablona uymuyor.Yani kendini kullandırmaz.Bu düşünceler kağıt üzerinde kalır.

Sadık Emre Çaputçu   -  Bağlantı 19 Aralık 2012, 06:19

Türk Siyasal tarihinde aktörlerin çoğunlukla mantıktan yoksun ve duygusal zeminde kararlar alması siyasal sinerjiler oluşmasını hep engellemiştir. Nitekim pragmatik yani faydacı bir siyaset akımının da en başarılı temsilcisi sadece Atatürk olmuştur.

Artık içinde bulunduğumuz dönemde uzlaşmacı, pragmatik, olaylara duygusal pencereden değil mantık süzgecinden geçirip bakan yerel siyasetçiler büyükşehir il yönetimini devralabilecektir. Geriye kalan aktörler muhalefette kalmaya mahkumdur. Konjönktürel olarak Denizli özelinde MHP ve CHP’nin ortak paydası çok büyüktür.

Siyaset, tabanın duygusal hafızasının güdümünde değil, geleceğe bakan genç dimağların stratejileriyle yönlenmelidir, özellikle de Denizli’de…

Seçkin Kara   -  Bağlantı 18 Aralık 2012, 10:42

Mustafa Kaya ve Bülent Beyin görüşlerine katılamıyorum. Bir kere iki partinin bir araya gelerek aday göstermesi, Türk siyasetinde görülmemiş bir olay. Beyhan Bey ise çok başarılı bir siyasi geçmişinin ardından Türkiyenin En Büyük vakıflarından birinin Yönetim Kurulu başkanıdır. Niye Belediye Başkanlığını düşünsün? Bana göre bunlar halk arasında çıkmış bir söylenti ve gazeteci arkadaşların yorumlarıdır.

Mustafa   -  Bağlantı 14 Aralık 2012, 09:19

Aynı seneryo yazıları başladı; AKP nin seçim önü MHP + CHp seneryosunu erken başlattılar. Güya yorum yapıp Denizli gündemini anlatıyorlar. Kim MHP den duydu o lafları. Yönlendirilmiş beyinler MHP hakkında öyle konuşmaya hakkı yok. MHP tek başına Bütün belediyeleri almaya taliptir. Siz hangi arı kovanının vızıltılarısınız. Kovan gıdasını kimden aldınız.

TUREKS İSTEMİYORUM…   -  Bağlantı 14 Aralık 2012, 01:37

bu secimlerde yakın zamanda akp ye gecmiş olan sn ali aygöreni nereye koyuyorsunuz acaba?bence bir pazarlık yapılmadan eski bir belediye başkanı akp ye geçmez…

Veli Altındağ   -  Bağlantı 13 Aralık 2012, 21:54

Tavas Belediye Başkanı Mehmet KARABAYI gözardı etmeyin.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı