REKLAMI GEÇ

ANNELER BABALAR ÇOCUKLARINIZA GÜVENİN

6 Haziran 2013 Perşembe

Çocuklarımızın büyüdüğünü, düşünen bireyler olduğunu fark edemiyoruz bizler. Korumacı, akıl verici tavrımızı da bırakamıyoruz bir türlü.
Biz büyüklerde yanlış bir düşünce var her zaman. “Her şeyin en iyisini biz biliriz. Her an için bir yanlış yapabilir çocuklarımız. Aman ben onları koruyayım, öğüdümü eksik etmeyeyim, iyi yönlendireyim” gibi yargıların ne kadar yanlış olduğu gün yüzüne çıktı.
Gençler, bizim çocuklarımız akıllı davranışlarıyla herkesi şaşırtmaya devam ediyorlar. Biz-kendini büyük bilenler -den daha iyi düşünüyorlar, bizden daha iyi davranıyorlar. Gezi Parkı direnişine verdikleri destek sırasında, neyi yapmaları, neyi yapmamaları gerektiğini büyüklerden daha iyi bildiklerine inanıyorum. “Bunlar pısırık, bunlardan bir şey olmaz” diyenleri nasıl şaşırttıklarını görüyoruz.
Sayın politikacılar, Ak Saçlı Beyler, Boyalı Saçlı Hanımlar, gençleri yönlendirmeye çalışmayın. Uzaktan izleyin. Çıkar sağlama uğraşına girmeyin. Eylem istiyorsanız gidin başka yerde yapın.
Çocuklarınız kendilerini korumayı da ne yapacaklarını da iyi bilirler. Siz sadece sevginizi gösterin içinizden geliyorsa alkışlayın.
Anneler, babalar, dedeler, büyük anneler; çocuklarınıza güvenin, onları rahat bırakın.
Gölge etmeyin yeter. Onlar hepimizden daha akıllı.
“Yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var.” Diyor ya Şair Ataol Behramoğlu. Ben de aynını diyorum. Son günlerde yaşadıklarım bana belli dersler verdi: Çocuklarımız bizden daha akıllı. Çocuklarımız düşünmeden konuşmuyor, düşünmeden davranmıyor. Biz onları yönlendirme uğraşına girmemeliyiz.
Politikacılar da belli dersler çıkarmalı. Anne babalar çocuklarını rahat bırakmalı her hareketlerine karışmamalı. Hani derler ya “En iyi bilgi, haddini bilmektir.” Bizler de haddimizi bilelim sevgili büyükler ve kendini büyük sayanlar.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı