REKLAMI GEÇ

Eğitimde 2013

31 Aralık 2013 Salı

2013’ü geride bırakacağımız bu günlerde eğitimimizde olan bitene bir göz atalım.
Dört artı dörtlerin uygulanmasıyla okullar karıştı, öğretmenler mağdur oldu. Öğretmen ve okul göçleri yaşandı.
Altmış ay, altmışaltı ay, yetmiş iki ay tartışmaları yaşandı. Deneme yanılmayı yöntem kabul eden milli eğitimimiz u dönüşü yaparak rapor yolunu açtı. Bir kuşak çocuk mağdur edildikten sonra doğruya dönüldü.

Endüstri Meslek Lisesi, öğretmen evi, Vali Vefki Ertür Kız Meslek Lisesi yıkıldıktan sonra yıkım sırası Taş Atölyelerine geldi. Anıtlar Kurulu onay verdi. İş uygulamaya kaldı.

2013 Denizli Lisesi’nin de sonunu getirdi. Tüm anlaşmalar kapalı kapılar ardında yapılmış. Taş Mektep, Büyükşehir Belediyesi olacakmış. Diğer binalar yıkılacakmış.
2013 Milli bayramlarla ilgili kararlarla da anılacak. “ Yok, okullarda kutlanacak. Yok kutlanmayacak.” Deyi bir sürü genelge ve tırpan.

Atatürk’ün ve ilkelerinin bazı ders kitaplarından kaldırılması da 2013’de oldu.
2013 Andımız’ın kaldırıldığı yıl oldu aynı zamanda… Yılın olayı ise 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde bir öğrencinin andımızı okumaya başlaması ve diğer öğrencilerin onu takip etmesi lise müdürünün, öğrencinin ağzını kapatmaya çalışmasıydı. Milli Eğitim Müdürü ”nün araya girmesiyle öğrenci ceza almaktan kurtuldu.

2013’te tabi ki güzel şeyler de oldu. Bir sürü okul, bir sürü derslik yaptırıldı. Hayırseverler tarafından. Okul adları konusunda bir şeyler yapılmalı. Köklü okulların adı silinmemeli.

Serbest kıyafet uygulamasından geri dönüş var. Öğrenciler ve veliler formayı tercih etti bu yıl da.
SBS son kez yapıldı ve kaldırıldı. Sizce iyi mi oldu, kötü mü?
Denizli Erbakır Fen Lisesi öğrencileri Türkiye ikincisi oldu. Denizlili Ece İngilizce okumada ülke birincisi oldu.

DENİZLİ LYS’DE TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ OLDU
İyisiyle kötüsüyle 2013 geçerken camii cemaati eğitimci kimliği ile ortaya çıktı. Öğretmenlere de eğitimcilere de ders verdiler. Kendilerine ezberletilenlerden.
2013’e damgasını vuran dershanelerin kapatılması tartışmaları oldu.
2014 yılının eğitimimize güzellikler getirmesini diliyorum. En önemlisi eğitim siyasi düşüncelere kurban edilmesin istiyorum. Mutlu, umutlu, sağlıklı, şiir gibi bir yeni yıl diliyorum.

 

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı