REKLAMI GEÇ

“ CHP de yeni dönem “

2 Mart 2010 Salı

Cumhuriyet Halk Partisi’ nin Denizli’ deki yakın ve orta dönem geleceği, 28 Şubat Pazar günü yapılan İl Kongresi ile belirlenmiştir.

28 Şubat günü yapılan il kongresi, bugünün bir sonucu değildir. Bu bir değişim sürecidir. Kabaca 8 – 10 yıllık bir değişim sürecinin önemli bir mihenk taşıdır. Detayları ne olursa olsun olumlu bir aşamadır. Bugün sorumluluk ve yetki alan yöneticilerin görevi, bu değişimi her yönü ile geliştirmek ve sağlamlaştırmaktır.

CHP Denizli’ de birçok şey yenilenmiştir. Şimdi bu yenilenme fikirlere, öngörülere, eylem planlarına ve sonuçlara yansıtılmalıdır.

Sn. Ali Rıza ERTEMUR’ un milletvekilliği sorumluluğu bir kaç kat artmıştır. Değişimi iyi görmeli, algılamalı ve önümüzdeki dönem yaşanacakları iyi koordine edebilmelidir. Denizli ile Ankara arasındaki bağları hızla ve doğru yönde kullanmalıdır. Ankara’ nın Denizli’ de gerçekleşen değişimi her yönü ile görmesini sağlamalıdır. Bu doğrultuda bilgi ve tecrübe paylaşımını iyi yönetmelidir.

Sn. Zafer GÖNENÇ’ e büyük sorumluluk düşmektedir. Değişimi olumlu yönde sürdürmesi gereklidir. Bir çok bakımdan yeni ve farklı olan uygulamaları planlamalı ve yapmalıdır. Başarıyı yakalamak ve onu daha da geliştirmek zor olandır. Bugün seçilmiş olan bu yönetimi takip eden büyük bir kitle var. Özellikle 20 – 40 yaş aralığında toplumun her kesiminden çok sayıda genç, Zafer GÖNENÇ başta olmak üzere bu yönetimden hem değişimi sürdürmesini hem de değişimin somut başarı sonuçlarını izleyeceklerdir.

Yeni dönemde toplumun CHP den beklediği tek şey değişim ve umuttur. Başarının sihirli aracı bunlardır. Değişimi göstermek hayata geçirmek ve umudu yaratabilmektir.

Elbette bunlar tüm CHP örgütlerinin top yekün hareketi ile mümkün olacaktır. İlçe örgütleri, belde örgütleri, kadın ve gençlik kolları, meclis üyeleri, partili önder kişiler vb. nin ortak hareketleri gereklidir. Bu hareketlenme, bu değişim, bu farklılaşmanın ateşleyicisi, sürükleyicisi, koordine edicisi yine başa dönmek gerekirse Sn. Ali Rıza ERTEMUR ve Sn. Zafer GÖNENÇ liderliğinde olacaktır.

Şimdi işe başlamadan önceki zamandır. Fecri Ati zamanıdır. Güneşin doğuşundan hemen önceki zamandır. Durup sakinleşme zamanıdır. Dinleme, okuma, öğrenme zamanıdır. Hareket için bilgilenme zamanıdır. Planlama zamanıdır. Toparlanma, etrafı gözleme zamanıdır.

CHP İl Başkanı Zafer GÖNENÇ’ e başarılar. Böylesi yenilenme ve değişim için başlangıç dönemleri çok az geliyor ve çok az insana nasip oluyor.

Sevgilerimle

Çetin APA

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı