REKLAMI GEÇ

CHP ilk seçimde iktidar olur

27 Mayıs 2009 Çarşamba

Bir partinin tek bir hedefi vardır. Genel de ve yerel de iktidar olmak.


Hükümeti kurmak, Türkiye’ yi yönetmek. Belediye yi alıp, şehri, ilçeyi ve beldeyi yönetmek.


Her siyasi partinin ilk ve tek hedefi budur.


Bütün bu süreç zordur, sıkıntılıdır. Sabır ister, uğraş ister. Bu yolculuk en başta bir ekip işidir. Örgüt işidir. Aynı hedefe kilitlenen insanların saygı içinde, disiplin içinde kenetlenmesi çabasıdır.


İktidar olmak binlerce mevki ve mevzi demektir. Büyüyen ve iktidara kilitlenen örgütün yüzbinlerce üyesi için tek tek, oya işler gibi mevki ve mevzilere yerleştirilmesidir.


Aslında siyaset ve iktidar olmak, devletin icradaki her noktasının örgüt ve benzer düşünceye yakın insanlar tarafından yönetilmesidir.


CHP içinde hedef, 276 milletvekiline ulaşarak TBMM de çoğunluk yani tek parti iktidarıdır. Aynı şekilde belediye başkanlığını, belediye ve il genel meclisinde çoğunluk üye sayısına ulaşarak yerelde iktidar olmaktır.


Denizli CHP tarihinin son 30 – 35 yılı, her yönüyle siyasi partilerin incelemesi gerekli bir dönemdir. Elbette öncelikle CHP genel merkezinin araştırması ve değerlendirmesi gerekli bir süreçtir.


Bu dönemden hem olumlu hem de olumsuz alınacak dersler vardır.


Liderlik, örgütçülük, çalışma, disiplin, sabır, saygı, sevgi, akılcılık, hedefe kilitlenme, iktidar olma, devrimcilik, yenilenme, değişim ve demokrasi gibi olumlu dersler vardır.


Yine bu dönemde yukarıda saydığım hemen her şeyin olumsuz geliştiği, yaşandığı tarihler ve olaylar da vardır.


Bu dönemde iktidar olmakta, iktidardan uzaklaşmakta vardır.


Şimdi 2009 yılının Mayıs ayında, beklenmedik bir gelişme olmuştur.


İl yönetim kurulunun 8 üyesinin “ yarıdan bir fazla “ istifası ile ortaya yepyeni bir durum çıkmıştır. Tüzük gereği başkan dahil il yönetimi düşmüştür. Genel merkez yeni bir il başkanı ve il yönetimi atayacaktır. Bu yönetim 2010 yılı başında yapılacak kongreye kadar görev yapacaktır.     


Denizli CHP örgütü bu durumu sakince, akıllıca ve büyük düşünerek değerlendirmelidir.


Herkese örnek olacak bir öykü yaratılmalıdır. Bu öykü CHP lilerin beklediği devrimci hareket ve iktidar yolunu açmalıdır. 


Geçen 30 – 35 yıllık tecrübe ile Denizli CHP örgütü bütün Türkiye örgütlerine ve tüm genel merkez yönetimine örnek olabilecek bir yönetim yapısı ve yönetim anlayışı yaratabilir.


İşte Denizli den başlayacak bu yeni yapılanma CHP yi ilk seçimde iktidar yapar. Denizli de bunun insanları ve akılları vardır. Yeter ki tek amaç CHP iktidarını yaratabilmek olsun.


Nasıl mı ?…….    


 


Çetin APA

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı