REKLAMI GEÇ

CHP Merkez İlçe Kongresi

10 Kasım 2009 Salı

Kasım ayının 3. haftasından itibaren Denizli merkez ilçede CHP mahalle kongrelerini yapmaya başlayacak. Yaklaşık 1 ay sürecek kongreler ile 400 ün üzerinde mahalle delegesi seçilecek. Bu delegeler merkez ilçe kongresinde ilçe başkanını ve 200 ün üzerindeki il delegesini belirleyecek.

Şimdiye kadar adaylığını açıklamış herhangi bir ilçe başkanı adayı yok. Aday olması beklenen tek kişi şu an merkez ilçe başkanı olan Sn. Osman BARTAL.

CHP nin iktidar olamamasının en büyük nedeni bir çok partilinin de üzerinde anlaştığı gibi partinin halktan kopması. Halka inememesi. Bu tespiti Denizli ye gelen Sn. KILIÇDAROĞLU nunda yapması sorunun genel merkez yönetimince de kabul edilmesi olarak değerlendirilebilir.

Son günlerde görüyorum ki kongreler öncesi aynı hatalar yapılmaya başlamış. Partinin ileri gelenleri olarak kendini gören bazı kişiler, aynı hastalığı yeniden gündeme getiriyorlar. Herkesten özür dilerim ama artık bu hastalıktır.
Şu sözler dillendiriliyor ;
“ Partimizi ilçe başkanı olarak şöyle şöyle nitelikleri olan biri temsil etmeli “
“ Partimiz etkin ve güçlü temsil edilmiyor “
“ Partimizin yönetimi daha elit ve seçkin olmalı “
Bu sözleri söyleyenlere dönüp baktığınızda aslında parti tabanında çalışmayan, halkın ayağına gitmeyen, halkın, partilin derdine ortak olmayan yüzler görüyorsunuz.
Trilyonluk evlerde oturan, geçim derdi olmayan, lüks arabalara binen insanlar.
Halkın derdinin çözümünü yemeklerde tartışan.
Kongre öncelerinde ilçelere hem iş hem siyaset için gidenler.
Aynı delege ağaları ile “ ne olacak bu partinin hali “ ni konuşan.
Zaman zaman günah çıkartır gibi birkaç STK ya yardım eden.

Mahalle kongrelerinin başlamasına 1 hafta kala projesi olan, partilileri aylardır dolaşan, parti için gece gündüz çalışan, yönetimini oluşturmuş ve cesur bir şekilde, yürekli, herkesin karşısına çıkıp “ ben adayım “ diyebilen hiç kimse yok.

İl başkanlığını, milletvekilliğini, belediye başkanlığını düşünen bir çok tuzu kuru parti büyüğü, kenarda bekleyip bir aday çıkartmak için birbirlerine telefonlar ediyorlar.

Bütün bu ortamda mevcut merkez ilçe başkanı görevinin başında. Partinin sağlıklı ve olgun bir şekilde kongrelerini tamamlaması için çalışmakta. Halkın içinde. Muhalefetini yeri geldiğinde en sert şekilde yapmakta. Severiz, sevmeyiz, başarılıdır, az başarılıdır, eksiği vardır. Bunları iyi niyetli bir şekilde kongrelerde konuşuruz.

Sn. Osman BARTAL ilçe başkanlığına en güçlü adaydır. Kongre üyeleri yaptıklarını ve yapamadıklarını değerlendirecektir. Eğer aday olursa kendisine başarılar diliyorum. CHP yi Denizli merkez ilçede “ daha iyi ve hakedeni çıkıncaya kadar “ temsil edeceğini düşünüyorum.

Sevgilerimle

Çetin APA

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı