REKLAMI GEÇ

BAHARDA YAPILABİLECEK 5 ŞEY

3 Nisan 2019 Çarşamba

Bahar demek, yeniden doğmak ve yenilenmek demek. Tüm doğa kendini yenilerken, biz neden yenilenmeyelim ki.

O zaman kışın ağırlığını bir kenara bırakıp, baharın tazeliği ve enerjisine bırakalım kendimizi.

1- Bu yazacağım biraz saçma gelebilir ama evinizi bolca havalandırıp şöyle güzelce bahar temizliği yapın. Bedeniniz ne kadar bahara girmiş olsa da yaşadığınız yerin de yenilenmeye ihtiyacı olacaktır. Emin olun sonunda yorgunluk olsa da bu sizi daha mutlu edecektir.

2- Detoks yapın, sağlığınıza uygun olabilecek detoksu uygulayın. Bir hafta içinde kendinizi tazelenmiş ve yenilenmiş hissedeceğinize adım gibi eminim.

3- Kışın soğukta gitmeye üşendiğiniz spora yeniden başlayın. Aman soğukta kim çıkacak şimdiciler. Bu bahaneleri bir kenara bırakıp sokağa çıkın. Doğa yürüyüşleri benim favorim. Duvara ya da cama bakıp koşmak istemeyenlerdenseniz, çıkın dışarıya.

4-Kamplar. Daha önce kap yapmamış olanlara şiddetle tavsiyemdir. Öğrencilik zamanında Denizli-İstanbul arasında yastık getirip götürmüş bir insan olarak söylüyorum, çok da rahatsız değil. Evet, bir ev rahatlığını tabi ki de bulamayacaksınız. Ama önemli olan nokta da bu. Ev ve şehir konforu dışına çıkıp doğayla iç içe olabilmek. Sabah çadırın fermuarını açıp ormana karşı uyandığınızda beni anlayabilirsiniz diye düşünüyorum.

Tek başına kamp yapmak istemeyenler için de güvenilir kamp etkinlikleri bolca bulunmaktadır. Küçük bir araştırmayla kendinize ve bulunduğunuz konuma uygun kamp grupları bulabilirsiniz. Hem kamp yaşamını tecrübe eder, hem de yeni arkadaşlar edinebilirsiniz.

5- Baharın gelmesiyle birlikte festivaller ve konserler de başlıyor. Bolca açık hava konserleri olacaktır. Sevdiğiniz sanatçıların konserlerini kaçırmayın, fırsat buldukça gidin.
Festivalleri daha çok vakti olanlara önerebilirim. Gitmişken dibine kadar eğlenin ve sevdiklerinizle bolca vakit geçirin. (benim yerime de )

NOT: Bir sonraki yazımda birkaç detoks tarifi vermeyi düşünüyorum. Merak edenleriniz varsa ya da önerisi olanlar mail adresimden benimle rahatça fikirlerini paylaşabilirsiniz.

Bu bahar sevgiyle, saygıyla ve hoşgörüyle kalın.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı